Tι να κάνεις για να δεις θεαματική αλλαγή στο σώμα σου

Τι να κάνεις πριν τη γυμναστική

Πώς θα σου φαινόταν αν μοιραζόμασταν μαζί σου μερικούς τρόπους ώστε να διπλασιάσεις τα αποτελέσματα της γυμναστικής σου, απολαμβάνοντας θεαματική αλλαγή στο σώμα σου σε μικρό μόλις διάστημα; Να λοιπόν 6 κινήσεις-ματ για να τρίβεις τα μάτια σου.

Oκτώ τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Φάε σωστά πριν από την άσκηση

Για να έχεις τη μέγιστη πιθανή ενέργεια, φρόντισε να καταναλώσεις τροφή πριν να γυμναστείς, πάντα με προσοχή στις επιλογές σου. Εάν για παράδειγμα κάνεις 30 λεπτά αεροβική ή βάρη, φάε υδατάνθρακες ενεργειακής αξίας 100 θερμίδων αμέσως πριν γυμναστείς. Εάν σχεδιάζεις να ασκηθείς για 1 ώρα, προτίμησε ένα γεύμα 200-250 θερμίδων που θα αποτελείται από υδατάνθρακες σε συνδυασμό με πρωτεΐνες για να πάρεις δώσει ενέργεια που διαρκεί. Θυμήσου να πίνεις 120-250 ml νερό κάθε 15-20 λεπτά, αποφεύγοντας την αφυδάτωση.

Δε θέλεις να παχύνεις; Αυτά είναι τα νηστίσιμα που πρέπει να αποφύγεις

Σήκωσε βάρη

Ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσεις το σώμα σου με αυξητικές ορμόνες είναι να σηκώνεις ένα βάρος που μπορείς να αντέξεις για λίγες επαναλήψεις. Αυτές οι ορμόνες χτίζουν μυς, αλλά και επιταχύνουν και το μεταβολισμό σου, καίγοντας περισσότερες θερμίδες. Γι' αυτό μία φορά την εβδομάδα, εκτέλεσε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη που μπορείς να σηκώσεις από τρεις μέχρι πέντε φορές.

Αύξησε τις καύσεις

Όσο πιο πολύ ανεβαίνουν οι παλμοί σου, τόσο περισσότερες καύσεις πετυχαίνεις. Αύξησε την ένταση εκτελώντας από 1 σετ κάθε άσκησης στο πρόγραμμά σου, χωρίς να ξεκουράζεσαι καθόλου. Ύστερα επανάλαβέ το για μία ή δύο φορές. Η τακτική αυτή κουράζει πολύ τους μυς σου, έτσι ώστε το σώμα σου να πρέπει να κάψει περισσότερες θερμίδες ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις του όταν τελειώσεις.

Με αυτές τις ασκήσεις ενδυναμώστε το σώμα σας και βελτιώστε την φυσική σας κατάσταση

Εξώθησε τους μυς σου στα όριά τους

Όταν εκτελείς ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, μη σταματήσεις μετά τη συνηθισμένη σου τελευταία επανάληψη, αλλά εξώθησέ τους στα όριά τους για 3 με 5 επιπλέον επαναλήψεις. Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσεις το σώμα σου γρηγορότερα.

Ξεκουράσου επαρκώς

Χρειάζεσαι τουλάχιστον 24 με 28 ώρες για ξεκούραση έπειτα από έντονη άσκηση, πράγμα που πρέπει να ακολουθείς. Αυτό σε βοηθά στην αποκατάσταση, αλλά και στην ανάκτηση του 100% της δύναμής σου, ώστε να ξανακάνεις γυμναστική με ουσιαστικά αποτελέσματα.

Άκου πάντα μουσική

Η ρυθμική υπόκρουση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου δίνει κίνητρο να ανεβάζεις παλμούς και ταχύτητα χωρίς καν να το καταλάβεις, η ώρα περνά πιο εύκολα, ενώ διασκεδάζεις με την ψυχή σου. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 41 υπέρβαρες γυναίκες αποκαλύπτεται ότι εκείνες που περπατούσαν ακούγοντας μουσική έχασαν κατά μέσον όρο 7 κιλά και 4% λίπος από το σώμα τους μέσα σε 6 μήνες, διπλάσιο δηλαδή από εκείνες που περπατούσαν χωρίς μουσική.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top