Δε θέλεις να παχύνεις; Αυτά είναι τα νηστίσιμα που πρέπει να αποφύγεις

Δες ποια νηστίσιμα φαγητά έχουν τις περισσότερες θερμίδες

Μπορεί αρκετές φορές να έχετε ακούσει πως «οι περισσότεροι όταν νηστεύουν αντί να χάνουν, παίρνουν τελικά βάρος», και αυτό φυσικά οφείλεται στο τι επιλέγουν να φάνε.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο παχυντικά νηστίσιμα φαγητά και σας τα παρουσιάζουμε.

Τα θαλασσινά έχουν πολλές θερμίδες/φωτογραφία από pexels.com

Θαλασσινά

Τα θαλασσινά μπορεί να έχουν Ω-3 καλά λιπαρά αλλά μία μερίδα περίπου 120 γραμμάρια χωρίς λίπος θα σου δώσει 135 θερμίδες. Αν ωστόσο σου αρέσουν τα καλαμαράκια και το χταπόδι, επέλεξε να τα φας ψητά ή βραστά και όχι τηγανητά.

Μία μερίδα ταραμοσαλάτα έχει 400 θερμίδες/φωτογραφία από eurokinissi.gr

Ταραμοσαλάτα

Όσο κι αν σας αρέσει αν είστε σε δίαιτα καλό είναι να την αποφύγετε γιατί αποτελεί θερμιδική βόμβα:  μόλις τα 100 γραμμάρια ταραμοσαλάτας έχουν γύρω στις 400 θερμίδες. Aν πάλι θέλετε να φάτε οπωσδήποτε, επιλέξτε τον λευκό ταραμά και όχι τον ροζ.

Ο χαλβάς θεωρείται παχυντικός καθώς περιέχει ταχίνι που είναι πλούσιο σε θερμίδες/φωτογραφία eurokinissi.gr

Ταχίνι

Μπορεί το ταχίνι εκτός από εύγευστο να είναι και θρεπτικό να έχει σίδηρο και συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό μας, καλό θα ήταν όμως να αρκεστείτε να φάτε μία κουταλιά της σούπας η οποία αποδίδει 89 θερμίδες.

Ο χαλβάς από ταχίνι είναι ο πιο παχυντικός απ' όλους/Φωτογραφία από eurokinissi

Χαλβάς

Μπορεί ο χαλβάς με ταχίνι να είναι το γλυκό της Σαρακοστής ωστόσο θα πρέπει να τον καταναλώσετε με μέτρο καθώς στα 100 γραμμάρια παρέχει 500 θερμίδες. 

Ψωμί

Πολλοί τη Σαρακοστή καταναλώνουν ψωμί καθώς τα περισσότερα νηστίσιμα δεν τους αρέσουν. Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία αρκεστείτε στη μία φέτα που θα σας αποδώσει 310 θερμίδες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top