Η τελευταία Πέμπτη πριν τη Νηστεία, η Τσικνοπέμπτη, έχει ταυτισθεί με την υπερκατανάλωση κρέατος, το γνωστό «τσίκνισμα».
Είτε είστε σε διατροφή είτε όχι, η διατροφολόγος – διαιτολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη «φωτίζει» τι σημαίνει ψητό με σαλάτα και τις πιθανές διατροφικές παγίδες της ημέρας.
Επιλέγουμε το κρέας που θα απολαύσουμε
Συνήθως ψήνουμε κοτόπουλο, ψαρονέφρι, μπριζόλα, λουκάνικα ή και - για τους λάτρεις του τυριού - χαλούμι.
Η επιλογή του κρέατος παίζει σημαντικό ρόλο καθώς τόσο οι θερμίδες όσο και τα λιπαρά διαφέρουν σημαντικά.
Από άποψη θερμίδων, το λουκάνικο είναι ο «βασιλιάς» με 354 θερμίδες στα 100 γραμμάρια και 28,5% ποσοστό λίπους.
Προσέξτε τα συνοδευτικά
Η Τσικνοπέμπτη παραδοσιακά είναι η ημέρα για ψήσιμο και κατανάλωση κρέατος.
Πανσέτα, τζατζίκι, τυροκαυτερή, πατάτες - Όσα νοστιμίζουν την Τσικνοπέμπτη!
Χρειάζεται προσοχή, όμως, διότι με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνουν οι θερμίδες και τα λιπαρά του γεύματος.
Αντί να απολαύσετε το κρέας με παχυντικά συνοδευτικά, τσικνίστε το με ψητά λαχανικά, που θεωρούνται άριστα για τσίκνισμα, όπως και οι μπριζόλες ή τα φιλέτα.
Διαλειμματική Νηστεία: Τα οφέλη της που θα σε πείσουν να τη δοκιμάσεις
Τα λαχανικά δεν αφυδατώνονται με σωστό ψήσιμο, ούτε δημιουργούν τοξικές ενώσεις, οπότε είναι ιδανικά. Επιλέξτε κρεμμύδια, ντομάτες, μελιτζάνες, πατάτες, κολοκυθάκια και πιπεριές.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.