Διαλειμματική Νηστεία: Τα οφέλη της που θα σε πείσουν να τη δοκιμάσεις

Γνωρίζεις τα καλά του Fasting;

Η διαλειμματική νηστεία έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια σημαντική δημοτικότητα ως στρατηγική απώλειας βάρους και βελτίωσης του συνόλου της υγείας μας, προτείνοντας έναν εναλλακτικό τρόπο διατροφής με εναλλασσόμενες περιόδους φαγητού και νηστείας, συνήθως σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Τρως μόνο μία φορά μέσα στην ημέρα; 5 λόγοι που δεν πρέπει να το κάνεις

Προσφέρει βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου

Πρόσφατες μελέτες έχουν προτείνει ότι το fasting μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου μας, όπως και τη μνήμη και τη μάθηση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η νηστεία προάγει την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων και αυξάνει την παραγωγή μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται νευροτροφικός παράγοντας, που προέρχεται από τον εγκέφαλο (BDNF), και η οποία είναι απαραίτητη για όλες τις παραπάνω διαδικασίες.

Η διαλειμματική νηστεία έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια σημαντική δημοτικότητα ως στρατηγική απώλειας βάρους

Ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη

Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η ινσουλίνη απελευθερώνεται όταν καταναλώνουμε τροφή για να βοηθήσει τα κύτταρά μας να απορροφήσουν τη γλυκόζη από την κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, όταν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τα κύτταρά μας ενδέχεται να γίνουν ανθεκτικά στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 2. Το fasting έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και την αναστροφή της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία που ακολουθούν Gizele και Aniston

Μειώνει τις φλεγμονές

Η διαλειμματική νηστεία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα, γεγονός που προστατεύει από παθήσεις όπως ο καρκίνος ή τα αυτοάνοσα.

Ενισχύει το προσδόκιμο ζωής

Αν και χρειάζονται περαιτέρω μελέτες, ορισμένες έρευνες έχουν προτείνει ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και στη μείωση του κινδύνου ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top