Θες να αδυνατίσεις; Φάε ένα πορτοκάλι!

Τα οφέλη του αγαπημένου φρούτου σε σώμα και αδυνάτισμα

Ζουμερά και πεντανόστιμα, τα πορτοκάλια είναι ένα εξαιρετικό σνακ το οποίο οι αθλητές παραδοσιακά επιλέγουν και όχι άδικα, μιας που είναι γεμάτα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού την ημέρα, μάλιστα, συνδέεται με τόσα πλεονεκτήματα για την υγεία μας, που αξίζει να τα προσθέσετε στη διατροφή σας καταναλώνοντάς τα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Πάμε να δούμε τι ακριβώς προσφέρει ένα πορτοκάλι την ημέρα στον οργανισμό μας.

Φυσικός χυμός πορτοκάλι: Η πρωινή συνήθεια που μας κάνει καλό

Βοηθούν στην μείωση της όρεξης για φαγητό

Οι μεγάλες περιεκτικότητες των πορτοκαλιών σε φυτικές ίνες ευθύνονται για το γεγονός ότι αυτά βοηθούν στην μείωση της όρεξης για κατανάλωση φαγητού. Μάλιστα ένα πορτοκάλι την ημέρα παρέχει στον οργανισμό το 19% της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης ινών. Σύμφωνα επίσης με την Mayo Clinic, τα πορτοκάλια βοηθούν στην σταθεροποίηση της κινητικότητας του εντέρου, μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και των σακχάρων του αίματος και μας βοηθούν να διατηρούμε το βάρος μας στα προτεινόμενα επίπεδα.

Θες να αδυνατίσεις; Φάε ένα πορτοκάλι!

Βοηθούν στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Σύμφωνα με το American Institute for Cancer Research, οι ίνες των πορτοκαλιών βοηθούν στη μείωση του ρίσκου εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, αλλά και καρκίνων όπως αυτός του πνεύμονα, του στομάχου, της στοματικής κοιλότητας, του φάρυγγα, του λάρυγγα και του οισοφάγου.

Φτιάξε την τέλεια πάβλοβα με κρέμα πορτοκάλι

Βελτιώνουν την υγεία του δέρματός μας

Η βιταμίνη C των πορτοκαλιών βοηθά το σώμα μας στην παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης σημαντικής για τη διατήρηση του υγειούς δέρματος. Το περιεχόμενο των πορτοκαλιών σε βήτα-καροτίνη βοηθά επίσης το σώμα να παράγει βιταμίνη Α, που ενισχύει την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος.

Ζουμερά και πεντανόστιμα, τα πορτοκάλια είναι ένα εξαιρετικό σνακ το οποίο

Βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματος

Η βιταμίνη C των πορτοκαλιών συνδέεται άμεσα με την αποκατάσταση των ιστών του σώματος, βοηθώντας μας να αναρρώσουμε από πληγές και εκδορές, αλλά και με τη διατήρηση των οστών και των δοντιών μας σε υγιή επίπεδα. Καθώς αυτή ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, οι τένοντές μας, τα αιμοφόρα αγγεία και το δέρμα μας διατηρούνται επίσης υγιή. Η κατανάλωση πορτοκαλιού συνίσταται επίσης μετά από προπονήσεις, καθώς βελτιώνει τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και βοηθά στην ανάρρωση από μικροτραυματισμούς που συνδέονται με την άθληση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top