Φυσικός χυμός πορτοκάλι: Η πρωινή συνήθεια που μας κάνει καλό

Γιατί πρέπει να είναι το πρώτο ρόφημα της ημέρας σου

Τα ευεργετικά οφέλη του φρέσκου χυμού πορτοκαλιού για τον οργανισμό μας είναι εκπληκτικά, καθώς τα πορτοκάλια αποτελούν κύρια πηγή βιταμίνης C, όπως επίσης και πολλών ακόμα θρεπτικών συστατικών και μετάλλων. Η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού συνίσταται από τους ειδικούς για την εξασφάλιση ενός υγιούς και ισορροπημένου ανοσοποιητικού συστήματος. Ποια είναι όμως, στην ουσία τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη συνήθεια αυτή που ακολουθείται κυρίως μαζί με το πρωινό μας γεύμα;

5 λόγοι να τρως μανταρίνια κάθε μέρα

Φυσικός χυμός πορτοκάλι: Η πρωινή συνήθεια που μας κάνει καλό

Διατηρείς την ενυδάτωση του οργανισμού σου

Ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να σου χαρίσει ενυδάτωση που διαρκεί, σαν να κατανάλωνες αρκετό νερό. Ο λόγος που ο χυμός αυτός προσφέρει μεγάλη ενυδάτωση, είναι γιατί αποτελείται από 85% νερό, όπως τα περισσότερα φρούτα, ενώ επίσης περιέχει και μέταλλα τα όποια διατηρούν τους ηλεκτρολύτες σε ισορροπία.

Βελτιώνεις τη χοληστερόλη σου

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση τριών φλιτζανιών χυμού πορτοκάλι καθημερινά για τέσσερις εβδομάδες βελτιώνει σημαντικά την LDL χοληστερόλη κατα 21%, όπως επίσης και την αναλογία μεταξύ «κακής» και «καλής» χοληστερόλης κατά 16%. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν έπειτα από κατανάλωση τριών ποτηριών και πάνω ανά ημέρα.

Φυσικός χυμός πορτοκάλι: Η πρωινή συνήθεια που μας κάνει καλό

Φτιάξε την τέλεια πάβλοβα με κρέμα πορτοκάλι

Προσλαμβάνεις μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων

Η ημερήσια πρόσληψη φρούτων για τις γυναίκες ηλικίας 19 έως 30 ετών είναι 2 φλιτζάνια καθημερινά, ενώ για εκείνες από 31 ετών και άνω 1,5 φλιτζάνι. Επειδή ξέρουμε όμως ότι δύσκολα το τηρείς, μάθε ότι ένα ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού ισοδυναμεί με μια μερίδα φρούτων και περιλαμβάνει το 137% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, καθώς και το 18% θειαμίνης (Βιταμίνη Β1) που χρειαζόμαστε καθημερινά. Παράλληλα προσφέρει διπλάσια ποσότητα καλίου και μαγνησίου από το ολόκληρο πορτοκάλι.

Χαρίζει στο δέρμα σου λάμψη και φωτεινότητα

Ένα ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού βοηθάει την επιδερμίδα να παραμένει λαμπερή όλη την ημέρα, χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει και που χρησιμοποιείς έτσι κι αλλιώς στα καλλυντικά σου προϊόντα. Κι αυτό μιας που αυτή είναι απαραίτητη για την δημιουργία κολλαγόνου καθώς επίσης και για την διατήρηση ισορροπίας μεταξύ αυτού και της ελαστίνης στο δέρμα μας. Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C προστατεύει επίσης από κυτταρικές βλάβες, που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, μπορούν να προληφθούν.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top