Έτρεξες στον Μαραθώνιο; 7 tips αποκατάστασης που θα σου χρειαστούν

Πώς θα φροντίσεις το σώμα σου μετά τον αγώνα

Μαραθώνιος: Tips Αποκαταστάσης Για Δρομείς

Το πήρες απόφαση. Έτρεξες στον Μαραθώνιο, μικρή ή μεγάλη απόσταση δεν έχει σημασία. Η ουσία είναι ότι προσπάθησες και ότι το σώμα σου διέπραξε έναν σπουδαίο άθλο. Και έφτασε η ώρα της αποκατάστασης!

Οι πιο fit σαλάτες για να χορτάσεις χωρίς πολλές θερμίδες

  • Καλή ενυδάτωση με υγρά, νερό, ηλεκτρολύτες και καλή αναπλήρωση υδατανθράκων μαζί με πρωτεΐνες. Χρειαζόμαστε και τα δύο. Μικρά γεύματα γιατί το στομάχι μας είναι ακόμα, σφιχτό και μπορεί να νιώθετε μία δυσφορία και μία τάση για εμετό μετά την υπερπροσπάθεια. Έτσι ξεκινήστε με κάτι μικρό, μπανάνες, σταφύλια, μπάρες με δημητριακά, ρύζι, κοτόπουλο, ψάρι κλπ. Αλλά σε μικρές ποσότητες.
  • Τις πρώτες ημέρες και ειδικά την επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολο να κατεβαίνετε σκαλοπάτια, για αυτό, προσπαθήστε να κατεβαίνετε αργά και στο πλάι ή ακόμα και ανάποδα, προσεκτικά όμως!
  • Βάλτε πάγο στα πόδια, θα σε βοηθήσει στις φλεγμονές που έχει το σώμα σου αυτή την στιγμή. και θα επουλώσει τραυματισμούς που νιώθετε. Τα γόνατα σας πονάνε, η ποδοκνημική σας είναι σε κακό χάλι , οι τετρακέφαλοι σας και οι δικέφαλοι έχουν σφίξει, ο γαστροκνήμιος  και οι γάμπες σας νιώθετε ότι ανά πάσα στιγμή θα πάθετε κράμπα, οπότε ο πάγος θα βοηθήσει πολύ. 

7 τρόποι να κάψεις διπλάσιες θερμίδες σε μία εβδομάδα

  • Το νερό βοηθάει πολύ! Για αυτό, αν δεν σας φοβίζουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, δοκιμάστε να κάνετε μία βουτιά στη θάλασσα. Θα βοηθηθείτε αρκετά. 
  • Χαρίστε στο σώμα σας ένα απαλό μασάζ για 30 λεπτά με απαλές πιέσεις.
  • Βγείτε για περπάτημα! Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, όμως, το σώμα έχει ανάγκη από λίγη κίνηση ακόμα. 
  • Μην βιαστείτε, όμως, να τρέξετε. Είπαμε να μην κάτσετε στο κρεβάτι, όμως, περιμένετε τρεις ημέρες μέχρι να τρέξετε ξανά!

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top