7 τρόποι να κάψεις διπλάσιες θερμίδες σε μία εβδομάδα

Τι πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για να αδυνατίσεις πιο γρήγορα

Αδυνάτισμα: Πώς Θα Κάψεις Διπλάσιες Θερμίδες Σε 1 Εβδομάδα

Ο διάσημος γιατρός και συγγραφέας Δρα. Οζ, προτείνει ένα 7ήμερο πρόγραμμα με το οποίο μπορείς να κάνεις το μεταβολισμό σου να τρέχει.

4 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου

Ημέρα 1: Έλεγξε το Μεταβολισμό σου
Για αρχή, πρέπει να βρεις ποιος είναι ο μεταβολικός ρυθμός σου, βάσει της ηλικίας, του ύψους, του βάρους και του επιπέδου δραστηριότητάς σου. Αυτά τα στοιχεία θα καθορίσουν πόσες θερμίδες μπορεί να καταναλώνει το σώμα σου πριν αρχίσεις να παίρνεις βάρος. Έπειτα, θα μάθεις πώς να προσαρμόσεις τους αριθμούς ώστε να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου και να αρχίσεις να χάνεις κιλά. 

Ημέρα 2: Μείωσε 100 Θερμίδες τη μέρα
Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις αποτελεσματικά δίαιτα είναι να μειώσεις 100 θερμίδες απ’ ό,τι θα έτρωγες κανονικά. Αν συνήθως τρως μισό φλιτζάνι, αφαίρεσε 3 κουταλιές της σούπας, ποσότητα που ισοδυναμεί με 100 θερμίδες. Καταναλώνοντας αυτή τη λιχουδιά με βάση το γάλα, λαμβάνεις επίσης και ασβέστιο, το οποίο διεγείρει τα λιποκύτταρα να διασπάσουν λίπος.

7 τρόποι να κάψεις διπλάσιες θερμίδες σε μία εβδομάδα

Ημέρα 3: Πρόσθεσε Πρωτεΐνη
Αν θέλεις ταχύτερο μεταβολισμό, πρέπει να καταναλώνεις πρωτεΐνες. Να γιατί: ο οργανισμός καίει τις διπλάσιες θερμίδες όταν αφομοιώνει τις πρωτεΐνες απ’ ό,τι όταν αφομοιώνει υδατάνθρακες. Πρόσθεσε περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου με δύο γεύματα την εβδομάδα βασισμένα στο ψάρι. Τα ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός, είναι γεμάτα πρωτεΐνες και περιέχουν επίσης λιπαρά οξέα Ω-3, τα οποία αυξάνουν τα ένζυμα στον οργανισμό που καίνε το λίπος.

Ημέρα 4: Τρώγε Κάθε 3ωρο
Φρόντισε να τρως σε τακτά χρονικά διαστήματα, δηλαδή τρία γεύματα την ημέρα και δύο υγιεινά snacks. Να θυμάσαι, επίσης, να τρως πρωινό μέσα σε μία ώρα από την ώρα που ξυπνάς, για να μην εισέλθει ο οργανισμός σε λειτουργία πείνας. Για να διατηρήσεις το μεταβολισμό σου ενεργό, ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα:

6-8 π.μ.: πρωινό
10 π.μ.: snack
12-2 μ.μ.: μεσημεριανό
3-5 μ.μ.: snack
5-7 μ.μ.: βραδινό
Μην τρως μετά τις 8 το βράδυ. Δοκίμασε το snack του Dr. Oz Μία μικρή χούφτα φιστίκια.

Ημέρα 5: Πιες 3 Παγωμένα Ροφήματα τη Μέρα
Ο καφές και το τσάι περιέχει καφεΐνη, μια ουσία που επιταχύνει με φυσικό τρόπο το μεταβολισμό. Πρόσθεσε πάγο και θα ενισχύσεις ακόμη περισσότερο τη δράση τους. Τα παγωμένα ροφήματα αναγκάζουν το σώμα να "δουλέψει" για να τα ζεστάνει, με αποτέλεσμα να καις περισσότερη ενέργεια.

4 τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και μπλοκάρουν το αδυνάτισμα

7 τρόποι να κάψεις διπλάσιες θερμίδες σε μία εβδομάδα

Ημέρα 6: Πάρε Ψευδάργυρο
Ο ψευδάργυρος μειώνει την πείνα, αυξάνοντας τα επίπεδα της λεπτίνης, μιας βασικής ορμόνης που πληροφορεί τον οργανισμό ότι έχεις χορτάσει. Μπορείς να πάρεις ψευδάργυρο σε συμπληρώματα των 15 mg ή από πολυβιταμίνη.

Ημέρα 7: Ασκήσου για Μικρά Διαστήματα
Όταν ασκείσαι για μικρά χρονικά διαστήματα, αφυπνίζεις τους μυς, με αποτέλεσμα να ζητούν άμεσα περισσότερες θερμίδες και να τις καίνε πιο γρήγορα. Ένας σύντομος χορός ή το περπάτημα σε ανηφόρα είναι παραδείγματα τέτοιων ξαφνικών ξεσπασμάτων δραστηριότητας που μπορεί να δώσουν ώθηση στο μεταβολισμό σου.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top