4 τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και μπλοκάρουν το αδυνάτισμα

Ποιες τροφές καλό είναι να αφαιρέσεις από τη διατροφή σου;

Ο μεταβολισμός θεωρείται συνώνυμο του ρυθμού με τον οποίο καίμε θερμίδες για την διατήρηση ή την απώλεια βάρους και επηρεάζεται από μια ποικιλία παραγόντων, όπως η ηλικία, το φύλο, οι ορμόνες κ.α., ενώ υπάρχουν και αποδείξεις ότι μπορεί να «διαταραχθεί» η ισορροπία του εξαιτίας συγκεκριμένων τροφών.

4 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου

4 τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και μπλοκάρουν το αδυνάτισμα

Ζωική πρωτεΐνη (το λιπαρό μέρος)

Ένα κομμάτι βόειου κρέατος είναι σχεδόν αδύνατον να μην περιέχει λιπαρά. Ειδικά, το σημείο όπου εμφανίζονται με γυμνό μάτι υψηλότερα ποσοστά κορεσμένου λίπους, συνδέεται με την αύξηση των τριγλυκεριδίων και της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και άρα της διατάραξης του μεταβολισμού. Είναι λοιπόν σημαντικό να αποφεύγεις το λίπος που υπάρχει στην μπριζόλα σου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα τρόφιμα δηλαδή που έχουν υποστεί σημαντική επεξεργασία από την αρχική τους μορφή έχουν συνδεθεί στενά με την διατάραξη των επιπέδων της ινσουλίνης και την παχυσαρκία. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο μεταβολισμός παύει να λειτουργεί φυσιολογικά, προκαλώντας – εκτός από αύξηση βάρους – και περαιτέρω προβλήματα στον οργανισμό.

5 τροφές που έχεις στην κουζίνα σου και βοηθούν στην καύση λίπους

4 τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και μπλοκάρουν το αδυνάτισμα

Γλυκά

Μπορεί να μην προκαλεί εντύπωση πως μια καραμέλα ή μια μπάλα παγωτού δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά την λειτουργία του μεταβολισμού, ωστόσο, εντύπωση προξενεί η ζημία που προκαλείται σε αυτόν όταν καταναλώνεται μεγαλύτερη ποσότητα πρόσθετων σακχάρων από την ενδεδειγμένη. 

Θες να χάσεις βάρος; Το «κόψιμο» θερμίδων είναι η χειρότερη τακτική

Ποτά

Τα αλκοολούχα ποτά όχι μόνο προφέρουν «κενές» θερμίδες στον οργανισμό, αλλά προκαλούν σημαντικές δυσκολίες στην μεταβολική διαδικασία. Το αλκοόλ ή η αιθανόλη ασκεί τεράστια πίεση στο συκώτι για μεταβολισμό, αποτοξίνωση και αποβολή αυτού του χημικού από το σώμα, επιβραδύνοντας έτσι τον μεταβολικό ρυθμό. 

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top