Θες να χάσεις βάρος; Το «κόψιμο» θερμίδων είναι η χειρότερη τακτική

Δε θα πιστεύεις τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει αυτή η συνήθεια

Θερμίδες

Είσαι στην προσπάθεια απώλειας βάρους και θεωρείς ότι το να μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες που καταναλώνεις σε ημερήσια βάση, είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς γρήγορα από τα περιττά κιλά. Λάθος!

Τα πάντα για τους ξηρούς καρπούς: Τελικά, πόσες θερμίδες έχουν;

Η τακτική αυτή, έχει παρατηρηθεί ότι φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκεις, ενώ πολλές φορές συνοδεύεται από προβλήματα υγείας. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά ο οργανισμός εξαντλείται, χωρίς τα απαραίτητα καύσιμα.

2+1 πανέξυπνοι τρόποι για να κάψεις θερμίδες χωρίς να κουραστείς

Ο μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα καταναλώνει θερμίδες για να παράξει ενέργεια. Όταν όμως, βρίσκεσαι μονίμως σε έναν περιορισμό θερμίδων, το σώμα αντί να ξοδεύει τα καύσιμα για την εκτέλεση των διάφορων λειτουργιών του, αποθηκεύει τις θερμίδες προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια.

Πώς το κρύο νερό σε βοηθάει να αδυνατίσεις

Ταυτόχρονα πολλές βασικές βιολογικές λειτουργίες σταματούν να συμπεριφέρονται φυσιολογικά όταν δεν υπάρχουν επαρκής θερμίδες προς κατανάλωση. Ποιες είναι αυτές; Η επούλωση τραυμάτων, η υγιής ανάπτυξη των μαλλιών και νυχιών. Το ανοσοποιητικό σύστημα εμφανίζεται «πεσμένο», αδυνατώντας να καταπολεμήσει λοιμώξεις και ιούς, ενώ παρουσιάζει μειωμένη όρεξη και μεγαλύτερη κούραση

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top