Πώς το κρύο νερό σε βοηθάει να αδυνατίσεις

Ένα έξυπνο τρικ για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

Το κρύο νερό είναι συνώνυμο του καλοκαιριού. Άλλωστε, τους μήνες που ο υδράργυρος είναι στα ύψη, ο οργανισμός ζητά ενυδάτωση και ο ουρανίσκος δροσιά. Και το μυαλό απώλεια βάρους. Γιατί, - ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας - όλοι θέλουμε να απαλλαγούμε από εκείνα τα ενοχλητικά 2,3 ή και περισσότερα κιλά που μας ταλαιπωρούν. Το κρύο νερό, λοιπόν, μπορεί να μας βοηθήσει. Σε κάθε μία από τις παραπάνω επιθυμίες μας.

7 συνήθειες που έχουν οι εξαιρετικά υγιείς άνθρωποι

4 tips για να αδυνατίσεις χωρίς να ζοριστείς

Τι δείχνουν οι μελέτες; 

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση αποκλειστικά κρύου νερού μπορεί να διεγείρει το μεταβολισμό κατά 30% γρηγορότερα και σε υψηλότερη ένταση. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνοντας 2 λίτρα κρύο νερό καθημερινά, μπορείς να κάψεις 100-150 θερμίδες περισσότερες συγκριτικά με το να έπινες απλά το νερό της βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η αιτία κρύβεται πίσω από μία λειτουργία του οργανισμού συνυφασμένη με τον... χειμώνα. Ναι, καλά διάβασες. Η θερμόγενεση χωρίς ρίγος, όπως ονομάζεται, έχει και το όνομα και τη χάρη. Ουσιαστικά, όταν καταναλώνεις κρύο νερό, ο εγκέφαλος στέλνει ένα μήνυμα στο σώμα, το οποίο το (προσ)καλεί να δουλέψει ακόμα περισσότερο για να επαναφέρει τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Όπου περισσότερη δουλειά, βάλε στο μυαλό σου την καύση περισσότερων θερμίδων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η θερμογένεση χωρίς ρίγος κινητοποιεί τα καφέ λιποκύτταρα να κουνηθούν από τη θεσούλα τους, να ξεβολευτούν, να δουλέψουν σκληρά, προκειμένου να ρυθμίσουν την εσωτερική μας θερμοκρασία. Και όταν τα λιποκύτταρα κουνιούνται, καίγονται. Εγγυημένα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top