5 λόγοι να πηγαίνεις γυμναστήριο το πρωί

15 λεπτά πρωινής γυμναστικής αρκούν για να μπουστάρουν τον μεταβολισμό σου

Tο πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολη υπόθεση, το γνωρίζω καλά. Έχεις δεν έχεις παιδιά, πλέον όλα όσα χρειάζεται μια γυναίκα να κάνει μόλις και μετά βίας χωράνε σε ένα εικοσιτετράωρο – ή, για την ακρίβεια, τις περισσότερες φορές δεν χωράνε καν. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για να γίνεις πρωινό πουλί… και να ξεκινάς τη μέρα σου με μερικές ασκήσεις γυμναστικής. Το σώμα και το πνεύμα θα ξυπνάει καλύτερα, θα λειτουργεί μες στη μέρα πολύ πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά – ενώ ψυχικά σαφώς τα οφέλη είναι πολλά και θα τα βιώνεις άμεσα.

Πώς θα αποφύγεις τους τραυματισμούς όσο γυμνάζεσαι

Δίνει ώθηση στο μεταβολισμό σου

Όποια ώρα της ημέρας κι αν επιλέξεις για να κάνεις γυμναστική είναι γεγονός ότι βοηθάς το μεταβολισμό σου και την κινητοποίησή του. Ωστόσο, η καλύτερη ώρα που θα δώσει τη μεγαλύτερη ώθηση στον μεταβολισμό σου είναι προτού ετοιμάσεις το πρωινό σου και πριν ξεκινήσεις τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου. 

Βελτιώνει τη συγκέντρωση και την ψυχική ηρεμία

Όλες οι μελέτες τονίζουν πόσο καθοριστικά επηρεάζει η άσκηση την ψυχική ευημερία. Πλέον όμως τα αποτελέσματα των ερευνών εστιάζουν και στο πόσο ωφελούν στη συγκέντρωση. Μερικές φορές η πρωινή άσκηση μπορεί να έχει πιο θετική επίδραση στον οργανισμό και στη νοητική σου κατάσταση απ’ ό,τι ο πρωινός καφές!

5+1 λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο και δε βλέπεις διαφορά

5 λόγοι για να πηγαίνεις γυμναστήριο το πρωί

Ενισχύει την αυτοπειθαρχία

Η πειθαρχία είναι ένα μυς! Όσο περισσότερη ενέργεια ξοδεύεις πείθοντας τον εαυτό σου να κάνει κάτι που μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό, ακόμη περισσότερη ενέργεια πρέπει να καταναλώσεις την επόμενη φορά. Αν καταφέρεις να βάλεις τον εαυτό σου να ξεκινάει τη μέρα του με γυμναστική, θα διαπιστώσεις ότι θα σου είναι πιο εύκολο να μένεις πιστή και στο υπόλοιπο πρόγραμμά σου αλλά και σε «συνήθειες» που σε δυσκόλευε το να δείχνεις υπακοή σε αυτές.

Βελτιώνει την ποιότητα του βραδινού ύπνου

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η αυξημένη εστίαση και τα υψηλότερα επίπεδα ενέργειας που απολαμβάνεις από την προπόνηση όλη την ημέρα καταλήγουν επίσης σε έναν βαθύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο το βράδυ.

5 λόγοι να κάνεις περισσότερο ελλειπτικό στο γυμναστήριο

Απελευθερώνει χρόνο από την υπόλοιπη μέρα

Πόσες φορές δεν τυχαίνει κάτι που σε βγάζει εκτός προγράμματος και χάνεις έτσι την απογευματινή φυσική σου δραστηριότητα ή γυμναστική. Αν και ο ποιος συχνός λόγος που σε αποτρέπει να βάλεις τη φόρμα σου το απόγευμα ή το βράδυ… είναι η κούραση. Κάτι που σαφώς δεν έχει την ίδια ισχύ το πρωί. Πάρε το χρόνο στα χέρια σου! Ξύπνησε λίγο νωρίτερα.

 

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top