5 λόγοι να κάνεις περισσότερο ελλειπτικό στο γυμναστήριο

Τα οφέλη του ελλειπτικού ποδηλάτου σε σώμα και αδυνάτισμα

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποιο όργανο γυμναστικής είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους και την καλύτερη γυμναστική του σώματός σας και η απάντηση δεν είναι άλλη από το ελλειπτικό μηχάνημα!

Τα ελλειπτικά, αν και συνέχεια του ηλεκτρικού διαδρόμου γυμναστικής, αποτελούν ένα σπουδαίο όργανο εκγύμνασης και πιο συγκεκριμένα αερόβιας άσκησης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες και όλους με θεαματικά αποτελέσματα. Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που το καθιστούν στην καλύτερη επιλογή για απώλεια βάρους;

4 κινήσεις για να απελευθερώσεις το στρες από το σώμα σου και να ηρεμήσεις

Αποβάλλονται περισσότερες θερμίδες, χωρίς αίσθημα κόπωσης

Ο πρώτος και ίσως πιο σημαντικός λόγος για να επιλέξετε ένα ελλειπτικό από ένα οποιοδήποτε άλλο όργανο για την αεροβική σας άσκηση είναι γιατί με αυτό θα κάψετε περισσότερες θερμίδες, χωρίς όμως να αισθάνεστε ότι έχετε εξασκηθεί πιο σκληρά. Μάλιστα, οι θερμίδες που μπορεί να κάψει κανείς σε έναν διάδρομο και σε ένα ελλειπτικό μηχανήματα είναι οι ίδιες, η κούραση δεν είναι σε καμία περίπτωση η ίδια όπως σε έναν διάδρομο τρεξίματος.

Εξασκείται τόσο το κάτω μέρος του σώματος, όσο και το πάνω

Οι λαβές που χρησιμοποιούνται στο ελλειπτικό μηχάνημα γυμνάζουν αποτελεσματικά και το άνω μέρος του σώματος, όσο το κάτω εξασκείται σκληρά. Οι μύες που γυμνάζονται εξίσου είναι αυτοί στους ώμους, στο στήθος, οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι.

Προκαλεί λιγότερους τραυματισμούς

Η γυμναστική με ένα ελλειπτικό δεν μπορεί να προκαλέσει εύκολα μικροτραυματισμούς από την χρήση, γι’ αυτό και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Είναι ιδανικό ακόμα και για άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης, καθώς μέσω αυτού μπορεί να γίνει επαναφορά στην πρότερη φυσική κατάσταση με λιγότερες επιπτώσεις για την υγεία.

3 τρόποι για να κάψεις λίπος έξυπνα και αποτελεσματικά

5 λόγοι να κάνεις περισσότερο ελλειπτικό στο γυμναστήριο

Γυμνάζει ακόμα και τους τετρακέφαλους

Το ανάποδο πεντάλ στο ελλειπτικό μηχάνημα είναι εξίσου εύκολο με το κανονικό και μέσω αυτού γυμνάζονται και οι τετρακέφαλοι του σώματος, καίγοντας ακόμη περισσότερες θερμίδες και συμβάλλοντας στην καλύτερη εμφάνισή μας.

Γυμνάζει περισσότερο τους γλουτιαίους και τους γοφούς

Το ελλειπτικό όργανο γυμνάζει γλουτιαίους και γοφούς ακόμα περισσότερο σε σχέση με άλλα παρόμοια όργανα, με τα αποτελέσματα για το σώμα να είναι εντυπωσιακά μετά από λίγο μόλις διάστημα. Αυτά είναι μάλιστα παρόμοια με αυτό του τρεξίματος ή του ποδηλάτου, χωρίς ωστόσο να χρειάζεται πολλή δύναμη στον ιγνυακό τένοντα και να υπάρχουν υψηλά ρίσκα τραυματισμών.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top