4 κινήσεις για να απελευθερώσεις το στρες από το σώμα σου και να ηρεμήσεις

Οι ασκήσεις που θα κρατήσουν άγχος και κούραση μακριά

Είχες μια δύσκολη μέρα και το μόνο που ονειρεύεσαι είναι να «ξεφορτωθείς» από πάνω σου το άγχος και την κούραση. Αυτό που χρειάζεσαι πριν το μπάνιο και τον καναπέ σου, είναι 4 κινήσεις που θα βοηθήσουν το σώμα σου.

Ορμόνες του στρες: Αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

1. Hip Flexor
Από όρθια θέση φέρε το αριστερό πόδι πίσω χαλαρά σηκωμένο στις μύτες των δαχτύλων σου. Σφίξε την κοιλιά και τοποθέτησε την σπονδυλική σου στήλη σε ευθεία. Σήκωσε το αριστερό χέρι ψηλά και γύρε ελαφρά προς τα δεξιά. Πάρε μερικές βαθιές εισπνοές από την μύτη, απελευθερώνοντας σιγά σιγά τον αέρα.

2. Standing hamstring
Καθώς βρίσκεσαι σε όρθια στάση, σφίξε καλά τον κορμό σου. Τοποθέτησε τα χέρια στην μέση σου και γύρε το πάνω μέρος του σώματος σου προς τα εμπρός, σαν να σκύβεις. Κούνησε χαλαρά την μέση σου δεξιά και αριστερά και επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Όπως κατεβαίνεις μπροστά μην ξεχνάς να παίρνεις ανάσα από την μύτη, απελευθερώνοντας τον αέρα καθώς ανεβαίνεις.

4 κινήσεις για να απελευθερώσεις το στρες από το σώμα σου και να ηρεμήσεις

6 τροφές που έχουν την ιδιότητα να διώχνουν το στρες

3. Cat cow
Από όρθια στάση, τοποθέτησε τα χέρια σου στα γόνατα σου. Καθώς εισπνέεις τράβηξε την κοιλιά σου προς την σπονδυλική σου στήλη, δημιουργώντας μια καμπύλη και σήκωσε αργά αργά το κεφάλι. Στην εκπνοή, κατέβασε το κεφάλι και τέντωσε την σπονδυλική στήλη προς τα μέσα.

4. Roll Down
Από όρθια στάση, σφίξε τον κορμό σου και ακολουθώντας τα χέρια σου, κύλησε το σώμα σου προς τα κάτω. Μην ξεχνάς την εισπνοή από την μύτη καθώς κυλάς προς τα κάτω και την εκπνοή καθώς ανεβαίνεις.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top