6 τροφές που έχουν την ιδιότητα να διώχνουν το στρες

Τι λες θα τις δοκιμάσεις;

πρωινό / Unsplash

To άγχος-που σε καταλαβαίνουμε, οι περισσότεροι έχουμε- μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του οργανισμού σου. Γιατί, μην ξεχνάς ότι το άγχος μπλοκάρει το μεταβολισμό σου, σε κάνει να αισθάνεσαι βαριά και υποκύπτεις ευκολότερα σε… ατασθαλίες.
Δες λοιπόν τις τροφές που θα διώξουν μακριά το στρες και θα σε κάνουν να ηρεμήσεις, άσε που είναι και πολύ νόστιμες: 

Βρώμη

Μία τροφή που δεν πρέπει να λείπει από το πρωινό σου. Μπορεί να μην τρελαίνεσαι με τη γεύση της, όμως, η ικανότητα της να ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου και την παραγωγή σεροτονίνης, ορμόνης που σε χαλαρώνει και σε καθησυχάζει θα σε κάνει να την καταναλώνεις ακόμα πιο συχνά. Ο συνδυασμός με λίγο γάλα μπορεί να αλλάξει τη διάθεση σου και να σε ξεαγχώσει. 

Cranberries

Αν ρίξεις μία πιο προσεκτική ματιά στο σούπερ μάρκετ, θα παρατηρήσεις ότι είναι στην εποχή τους. Άρα, στην καλύτερη τους φάση. Οι μικροσκοπικές αυτές φρουτένιες μπουκίτσες είναι πλούσιες σε Βιταμίνη C. Η συγκεκριμένη βιταμίνη, εκτός από το ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σου, είναι το καλύτερο φάρμακο ενάντια στο οξειδωτικό στρες, που δημιουργείται στο εσωτερικό των κυττάρων. 

Ξηροί καρποί

Το αγαπημένο σου σνακ, για να συνοδεύσεις την ταινία σου και να αναβαθμίσεις το τσιμπολόγημα σου. Τα αμύγδαλα, τα κάσιους, οι σπόροι κολοκύθας, το σουσάμι και οι ηλιόσποροι είναι όλα πλούσια σε μαγνήσιο. Και αν είναι ανάλατα, φτωχά σε θερμίδες. Το χρόνιο στρες μπορεί να συρρικνώσει τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό. Αυτή η αλλαγή κάνει τον οργανισμό σου να αγχώνεται, κάτι, το οποίο μπορείς να εμποδίσεις αν καταναλώνεις συχνά – πυκνά μερικούς ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Σολομός

Ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια όπως η ρέγκα, η πέστροφα και οι σαρδέλες είναι εξαιρετικές πηγές ωμέγα-τρία απαραίτητων λιπαρών οξέων. Τα ωμέγα-τρία λιπαρά οξέα έχει βρεθεί ότι ρυθμίζουν τη διάθεση μειώνοντας τη φλεγμονή στο σώμα, προστατεύοντας, σύμφωνα με τους ειδικούς, τον εγκέφαλο μας από το υπερβολικό στρες. Να κεράσω ψαράκι;

Μαύρη σοκολάτα

Όχι, δεν θα σε άφηνα χωρίς γλυκάκι. Πλούσια αντιοξειδωτικά και φτωχή σε ζάχαρη, η μαύρη σοκολάτα προσέχει τόσο τη σιλουέτα, όσο και τη διάθεση σου. Τα αντιοξειδωτικά τους νικούν το οξειδωτικό στρες, εσύ ηρεμείς και ο ουρανίσκος απολαμβάνει τη γεύση της. 

Πράσινο τσάι

Το ιδανικό ρόφημα για να συνοδεύσεις ένα κρύο βράδυ στο σπίτι, όπως αυτά που βιώνουμε δηλαδή. Το εκρηκτικό μείγμα αντιοξειδωτικών και βιταμινών ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και εσύ αισθάνεσαι – και είσαι – cool.

Πηγή: mylife.com.cy
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top