Πώς θα αποφύγεις τους τραυματισμούς όσο γυμνάζεσαι

Οι συμβουλές που καλό είναι να ακολουθήσεις

H απόκτηση και η διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης είναι μία πρόκληση στην οποία αξίζει να ανταποκριθείς μέσα από τη συστηματική γυμναστική, διατηρώντας σώμα και πνεύμα στην καλύτερη πιθανή φόρμα. Η γυμναστική όμως όταν δεν πραγματοποιείται με προσοχή και με προφυλάξεις, ενδέχεται μερικές φορές να αποβεί μοιραία, μιας που οι τραυματισμοί είναι κι αυτοί στο πρόγραμμα. Συνέχισε να διαβάζεις, ώστε να αποκτήσεις έξυπνες συμβουλές για την αποφυγή τραυματισμών, για ασφαλείς προπονήσεις με θεαματικά αποτελέσματα.

Farmer’s walk: «Το περπάτημα του αγρότη» θα σου γυμνάσει όλο το σώμα

Δώσε προσοχή στην προθέρμανση και την αποκατάσταση

Όταν γυμνάζεσαι, αφιέρωσε 5-10 λεπτά για προθέρμανση και αποκατάσταση, μιας που η εναλλαγή από ηρεμία σε έντονη άσκηση δεν είναι μια εύκολη συνθήκη για το μυοσκελετικό σύστημα. Κάνε διατάσεις πριν και μετά την άσκηση ευλαβικά.

Βάλε ποικιλία στις προπονήσεις

Δοκίμασε διαφορετικές ασκήσεις για να αποφύγεις την επιβάρυνση και τη φθορά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου, πράγμα που θα βοηθήσει και στο να μην βαριέσαι εύκολα στις προπονήσεις σου.

5+1 λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο και δε βλέπεις διαφορά

Ενυδατώσου

Ανά μία ώρα άσκησης χάνεις περίπου 1,5 λίτρο υγρών. Η ενυδάτωση πριν, κατά και μετά την άσκηση μειώνει την κόπωση που προκαλεί τραυματισμούς, γι’ αυτό μην ξεχνάς ποτέ το παγούρι σου!

Χρησιμοποίησε σωστό εξοπλισμό

Έλεγχε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς τακτικά και αντικατάστησέ τον πριν να φθαρεί, αφού έτσι θα γλιτώσεις από τραυματισμούς.

Πώς θα αποφύγεις τους τραυματισμούς όσο γυμνάζεσαι

Με 15 λεπτά έντονης σωματικής άσκησης μειώνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου

Μη βιάζεσαι να ολοκληρώσεις μια άσκηση ή ένα σετ επαναλήψεων

Βελτίωσε την τεχνική και τον ρυθμό σου ώστε να χρησιμοποιείς σωστά τους μυς σου και μην βιάζεσαι να τελειώσεις ό,τι άρχισες. Οι γρήγορες κινήσεις είναι αυτές που οδηγούν συχνά σε τραυματισμούς.

Σκέψου λογικά

Όταν ασκείσαι σε εξωτερικό περιβάλλον, προσάρμοσε τον εξοπλισμό, τα ρούχα και την ένταση της προπόνησής σου ανάλογα με αυτό. Αν για παράδειγμα έχει καύσωνα, μην στρεσάρεις τον εαυτό σου για περισσότερη ώρα από όση βλέπεις ότι αντέχει.

Φρόντισε τα ευαίσθητα σημεία του σώματός σου

Εάν έχεις ευπαθείς αρθρώσεις, τένοντες, μυς, συνδέσμους, χρησιμοποίησε κηδεμόνες ή αθλητική ταινία, προστατεύοντας όλα εκείνα τα σημεία του σώματός σου που είναι εκτεθειμένα και κινδυνεύουν να πάθουν κάποια ζημιά στην προπόνηση.

Άκου το σώμα σου και ξεκουράσου επαρκώς

Μάθε να ξεχωρίζεις τον πόνο από την ενόχληση στο σώμα σου, αναζητώντας ιατρικές συμβουλές εγκαίρως. Επιπλέον, δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία της ξεκούρασης, που ενεργοποιεί τους επιδιορθωτικούς μηχανισμούς του σώματος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top