4 βότανα που ενισχύουν τον οργανισμό και μας κάνουν καλό

Ποια βότανα θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Αδυνάτισμα: 4 Βότανα Που Ενισχύουν Τον Οργανισμό

Η βοτανοθεραπεία είναι μία εναλλακτική προσέγγιση της αντιμετώπισης και πρόληψης ενοχλήσεων και προβλημάτων υγείας που μπορούμε να βάλουμε με μεγάλη ευκολία στην καθημερινότητά μας, εκμεταλλευόμενες τις πανίσχυρες ιδιότητες των βοτάνων και την ευκολία στην πρόσβασή τους. Να τέσσερα δημοφιλή βότανα που μας κάνουν καλό και που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου αυτό το φθινόπωρο.

5 τροφές που έχεις στην κουζίνα σου και βοηθούν στην καύση λίπους

Τζίντζερ

Με βασικό συστατικό του είναι την τζιντζερόλη, όπως και το κάλιο, τον ψευδάργυρο και τις πολυφαινόλες, το τζίντζερ φημίζεται για την καταπραϋντική του δράση σε περιπτώσεις ναυτίας και άλλων στομαχικών διαταραχών. Βοηθά επίσης στη μείωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και συστήνεται για τη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, αλλά και σαν ρόφημα, το οποίο θα φτιάξεις προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ σε νερό που βράζει.

Κανέλα

Η κανέλα μειώνει αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας σημαντικά τους ασθενείς με διαβήτη. Το ίδιο συμβαίνει και με την κακή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Για να επωφεληθείς από τις ιδιότητες της κανέλας, χρησιμοποίησέ την στο φαγητό ή τα ροφήματα σου.

Πώς θα μαγειρέψεις τα όσπρια για να αποφύγεις το φούσκωμα

Κουρκουμάς

Η κουρκουμίνη του κουρκουμά διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση που συγκρίνεται με αυτήν της κορτιζόνης, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει τις ηπατικές βλάβες, ενώ συμβάλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας, ενώ συστήνεται για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών, όπως η δυσπεψία. Κατανάλωσέ τον στο φαγητό ή σαν ρόφημα μαζί με το φυτικό γάλα της επιλογής σου, μέλι και κανέλα.

Εχινάκεια

Ο καλύτερος σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας συστήματος δεν είναι άλλη από την εχινάκεια, η οποία και βοηθά στην αποτροπή πολλών εποχικών διαταραχών, όπως τα κρυολογήματα και η γρίπη. Επίλεξε ένα ρόφημα με το εν λόγω βότανό ή τις κάψουλες που κυκλοφορούν στα φαρμακεία σε μορφύ συμπληρώματος.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top