Eίσαι vegetarian; Αυτές είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης

Μπορείς να φας κι άλλες νόστιμες τροφές εκτός από κρέας

Η μεγαλύτερη πρόκληση για ένα άτομο που θέλει να γίνει vegetarian ή και vegan δεν είναι η αναπλήρωση της γεύσης, μιας που οι χορτοφαγικές τροφές μπορούν να είναι εξίσου νόστιμες με ένα μαγειρευτό κρέας. Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη μετά από μια τέτοια διατροφική μεταβολή δεν είναι άλλο από το να βρεθούν οι σωστές διατροφικές εναλλακτικές ώστε να λαμβάνονται από τον οργανισμό οι απαραίτητες πρωτεΐνες για τη λειτουργία του. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε ποιες είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης σε περίπτωση που τώρα ξεκινάτε το ταξίδι σας στη vegetarian διατροφή.

Δέκα νόστιμες τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο

Τέσσερις υγιεινές και νόστιμες συνταγές για φρουτόκρεμα

Ρεβίθια

Εύκολα στην παρασκευή, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πολύ χορταστικά, τα ρεβίθια περιέχουν 14,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλυτζάνι. Δοκιμάστε τα σε σούπες, χούμους, στο φούρνο με κάρυ, σε φυτικά μπιφτέκια και σε εκατοντάδες ακόμη συνταγές.

Φακές

Πλούσιες τόσο σε πρωτεΐνη όσο και σε σίδηρο, οι φακές είναι το γεύμα των πρωταθλητών. Διαθέτουν 14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι και καλό είναι να καταναλώνονται συνδυαστικά με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C ώστε να απορροφώνται στο φουλ τα θρεπτικά τους συστατικά.

Βιολογικό Tempeh και Τofu

Τα παράγωγα της σόγιας όπως το tempeh και το tofu είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας. Χρησιμοποιούνται σαν υποκατάστατο κρέατος στη μαγειρική και σε διάφορα παραδοσιακά πιάτα. Ενδεικτικά, 6 φέτες Tempeh περιέχουν 11 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Βιολογικό Edamame

Είτε μόνο του ως σνακ, είτε σαν συστατικό για πεντανόστιμα stir fry, το βιολογικό edamame είναι μια κορυφαία επιλογή, η οποία μάλιστα βοηθά και στη δίαιτα, αφού μας κρατά χορτάτους με μικρή μόλις ποσότητα.

Μαύρα Φασόλια

Μια κούπα από μαύρα φασόλια περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης και ινών, κάνοντάς τα μια εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή μας. Δοκιμάστε τα σε διαφορετικές συνταγές, ακόμη και σε φυτικά μπέργκερ.

Καρύδια

Μοναδικά στη γεύση και εξαιρετική επιλογή για γλυκά, τα καρύδια είναι σύμμαχος στη vegetarian διατροφή μας, καθώς διαθέτουν όχι απλά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αλλά και μπόλικα Ω3 λιπαρά οξέα. Προσθέστε τα σε smoothies, ή δοκιμάστε φυτικά βούτυρα με αυτά.

Φιστίκια

Δύο κουταλιές της σούπας από φιστίκια περιέχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά και βιταμίνης Ε και φυλικού οξέος. Καταναλώστε τα χωρίς αλάτι σε smoothies και μαζί με ωμά φρούτα όπως οι μπανάνες. Ρίξτε επίσης και πάνω από σαλάτες για πλουσιότερη υφή.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top