Κινόα: Τα πολλαπλά οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας

Μπορείς να τη συνδυάσεις με όσπρια, λαχανικά ακόμη και κρέας

Η quinoa είναι ένας σπόρος της ίδιας οικογένειας με τα παντζάρια και το σπανάκι, με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αμινοξέα.

Η quinoa υπήρξε στο παρελθόν βασικό συστατικό της διατροφής των Incas και των απογόνων τους, ενώ τα τελευταία χρόνια οι foodies ανά τον κόσμο την χρησιμοποιούν ως εναλλακτική του κουσκους και του ρυζιού. Ακολουθούν οι πέντε βασικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει κι εσύ να την εντάξεις στη διατροφή σου.

Oι υγιεινές τροφές και οι θερμίδες τους

Μειώνει το ρίσκο για χρονικές παθήσεις

Η quinoa είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά που την κάνουν μια εξαιρετική επιλογή για την πρόληψη και τη θεραπεία από διάφορες ασθένειες. Η quinoa περιέχει μικρές ποσότητες από Ω3 λιπαρά οξέα που κάνουν επίσης καλό στην καρδιά.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η quinoa περιέχει υψηλότερη συγκέντρωση φυτικών ινών και πρωτεϊνών σε σχέση με το ρύζι και το κριθάρι, και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει γιατί καταναλώνοντάς την διαχειριζόμαστε καλύτερα την όρεξή μας για φαγητό, ενώ ο χαμηλός της γλυκαιμικός δείκτης αποδεσμεύει πιο αργά την ενέργειά της, προκαλώντας λιγότερες λιγούρες.

Bungee fitness: Κάψε 600 θερμίδες με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο

Μπορεί να βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου

Παρ’ ό,τι χρειάζονται ακόμη περισσότερες μελέτες για να το επιβεβαιώσουν, η quinoa σύμφωνα με έρευνες μπορεί να βοηθά στην σταθεροποίηση του σακχάρου.

Καταναλώνεται ελεύθερα από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιακές ασθένειες

Η quinoa είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη και πάσχοντες από κοιλιακές ασθένειες, καθώς η υψηλή της συγκέντρωση σε φυτικές ίνες ευνοούν την λειτουργία του εντέρου σε σχέση με εναλλακτικές όπως το ρύζι.

Μπορεί να βελτιώνει την υγεία του εντέρου

Έρευνες έχουν δείξει ότι η quinoa μπορεί να βελτιώνει την υγεία του εντέρου με την ενίσχυση της ποικιλότητας των εντερικών βακτηρίων που αυτή εγγυάται. Επιπλέον, μειώνει τα συμπτώματα φλεγμονής, όπως η κολίτιδα.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top