Πόσο πρέπει να περπατάς την ημέρα για να χάνεις κιλά;

Αρκούν τα 10.000 βήματα;

Περπάτημα

Με τα νέα apps που κυκλοφορούν είναι πολύ εύκολο να μετρήσεις τα βήματα σου για να δεις εάν έχεις φτάσει τα 10.000 που λένε ότι είναι τα ιδανικά για να αδυνατήσεις.

Αρκούν όμως τελικά τα  10.000 βήματα τη μέρα για να αδυνατίσεις ή είναι ακόμη ένας μύθος; «Αν μετράς τα βήματά σου με σκοπό το αδυνάτισμα, ίσως πάρεις βάρος τελικά» τονίζει ο ειδικός στο αδυνάτισμα  Charlie Seltzer, M.D. από τη Φιλαδέλφια συμπληρώνοντας: «Το να μετράς τα βήματα που κάνεις κάθε μέρα είναι μια καλή συνήθεια αλλά δεν θα έπρεπε να συνδέεται με το αδυνάτισμα».

SUP: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για την πιο τέλεια καλοκαιρινή άσκηση

Πέντε tips για να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Σίγουρα, η καθημερινή δραστηριότητα ακόμα κι αν απλά περπατάς είναι προς όφελός σου αλλά τα βήματα από μόνα τους δεν μπορούν να ισορροπήσουν μια ταυτόχρονη κακή διατροφή. Όπως τονίζει ο γυμναστής Matt Delaney: «Έχει σημασία που ξοδεύεις τα βήματα που καταμετράς. Άλλη δύναμη έχουν 10.000 βήματα ανεβοκατεβαίνοντας σκαλοπάτια, άλλη περπατώντας χαλαρά». Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους από εμάς, τα 10.000 βήματα δεν επαρκούν για να δούμε μείωση του βάρους μας ή μείωση του κοιλιακού λίπους. Αν θέλεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, πρόσεξε τι τρως. Πρέπει να είσαι σίγουρη για τις θερμίδες που καταναλώνεις και να γυμνάζεσαι με τον τρόπο που η γυμναστική έχει αποτέλεσμα σε σένα. «Το να ζητάς από έναν άνθρωπο που δουλεύει 8 με 10 ώρες τη μέρα να διανύσει 10.000 βήματα καθημερινά, είναι σίγουρα αναποτελεσματικό. Αντίθετα, ένα πρόγραμμα άθλησης στα μέτρα του καθενός μπορεί να έχει σε λιγότερο χρόνο μεγαλύτερα οφέλη από το περπάτημα».

Πηγή: mylife.com.cy

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top