Πέντε tips για να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Απλές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

υγιεινή διατροφή

Μερικές απλές κινήσεις μπορούν να σε στείλουν προς τη σωστή κατεύθυνση και πλέον να σου γίνουν συνήθεια. Για ρίξε μια ματιά:

Aυτοί είναι οι ξηροί καρποί που έχουν ελάχιστες θερμίδες

1. Με αυτούς που τα έχουν καταφέρει! 

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μιμούνται και σίγουρα επηρεάζεσαι από τους γύρω σου, ξεκινώντας σταδιακά να καθρεφτίζεις τους ανθρώπους με τους οποίους περνάς τον περισσότερο καιρό, επειδή συνεχώς δέχεσαι την ένδειξη ότι αυτό είναι "φυσιολογικό". Έτσι, αν όλοι στο γραφείο σου είναι αδύνατοι, το δικό σου βάρος θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται. Και το να περνάς χρόνο με φίλους που έχουν κίνητρα και διάθεση θα σε βοηθήσει να πλησιάσεις τους δικούς σου στόχους για απώλεια βάρους.

2. Χρησιμοποίησε το πλάνο  «Αν… τότε»

Είμαστε ευάλωτοι στην επιθυμία να αδειάσουμε ένα μπολ παγωτό έπειτα από μια κουραστική μέρα, όταν η δύναμη της θέλησης μάς έχει εγκαταλείψει. Σε αυτές τις στιγμές, χρειάζεσαι ένα πλάνο τύπου "αν, τότε". Έχεις τις τριπλάσιες πιθανότητες να επιτύχεις οποιονδήποτε στόχο ακολουθώντας αυτή την τεχνική. Αυτό συμβαίνει επειδή στον εγκέφαλο αρέσει να κωδικοποιεί τις πληροφορίες με τη μορφή "αν/όταν συμβαίνει το X, τότε καταλήγουμε στο Ψ". Έτσι, αντί να σκέφτεσαι "θα μειώσω τη ζάχαρη", σκέψου καλύτερα "όταν κάποιος φέρνει γλυκά στο γραφείο, τότε θα προτιμήσω να πιώ τσάι".

Yγιεινές τροφές που σχεδόν όλοι τρώμε λάθος

3. Το ψυγείο σου

Ένας απλώς τρόπος για να "σπρώξεις" τον εαυτό σου να τρώει πιο υγιεινά είναι να βάλεις στο επίκεντρο τις υγιεινές τροφές. Βγάλε τα φρούτα και τα λαχανικά από το ειδικό συρτάρι και βάλ’ τα στο επίπεδο των ματιών. Έπειτα, βάλε μια εικόνα από φρούτα και λαχανικά πάνω στην πόρτα του ψυγείου..

4. Αντιστροφή 

Σε πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Psychological Science ζητήθηκε από μία ομάδα καπνιστών να μη σκεφτούν το κάπνισμα για μία εβδομάδα, ενώ σε άλλη ομάδα επετράπη να σκεφτούν ελεύθερα το κάπνισμα. Η πρώτη ομάδα όντως κάπνισε λιγότερο εκείνη την εβδομάδα, αλλά στη συνέχεια κάπνιζε περισσότερο από πριν. Προσπάθησε να θέσεις σε νέες βάσεις το στόχο σου ως θετική εμπειρία. Έτσι, αντί να σκέφτεσαι "Δε θα πιω απόψε", σκέψου "Απόψε θα κάνω ένα ωραίο αφρόλουτρο και θα κοιμηθώ τέλεια το βράδυ".

5. Άφησε τα αθλητικά παπούτσια δίπλα στην εξώπορτα

Αφήνοντας τα αθλητικά σου κάπου που να φαίνονται, ωθείσαι προς την ιδέα να ασκείσαι κάθε φορά που τα βλέπεις. Και οι λέξεις είναι επίσης αποτελεσματικές, ακόμη κι αν νομίζεις ότι δεν τις προσέχεις. Σύμφωνα με μελέτη, σε πινακίδα δίπλα στο ασανσέρ ενός εμπορικού κέντρου αναγραφόταν "Ανεβείτε από τις σκάλες" και αυτό αύξησε τη χρήση της σκάλας κατά 190%. Κόλλησε, λοιπόν, ένα post-it πάνω στον υπολογιστή όπου θα αναγράφεται "Ασκήσου περισσότερο". 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top