Aυτοί είναι οι ξηροί καρποί που έχουν ελάχιστες θερμίδες

Ευκαιρία ν’ αρχίσεις να καταναλώνεις ξηρούς καρπούς στην παραλία

ξηροί καρποί με λίγες θερμίδες

Είναι αυτή η πείνα που εμφανίζεται στο στομάχι σου λίγο μετά αφού σχολάσεις από τη δουλειά ή τις απογευματινές ώρες στη θάλασσα ή στο σπίτι σου κάτω από το κλιματιστικό περιμένοντας να έρθει το βράδυ για να βγεις για μπύρα ή ποτό. Δεν θες όμως να φας κάτι συναρπαστικά μεγάλο και έχεις ήδη αδειάσει το οικογενειακό παγωτό. Τα φρούτα είναι η αμέσως επόμενη σκέψη, όμως θες κάτι αλμυρό. Οι ξηροί καρποί πρόκειται για την πιο out of season  συνήθεια όταν μιλάμε για καλοκαίρι και ίσως υπάρχει λόγος για αυτή τη παρεξήγηση. Έχουμε όλοι συνδέσει αυτή τη συνήθεια με αλκόολ τα βράδια του χειμώνα σε κάποιο μπαρ ή σπίτι μας, πάντως δεν χωράει στο μυαλό μας το καλοκαίρι. Κι όμως, θα σε σώσουν εκείνες τις ώρες που δεν ξέρεις/έχεις τι να φας...

Yγιεινές τροφές που σχεδόν όλοι τρώμε λάθος

Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια είδη ξηρών καρπών που είναι και θρεπτικά αλλά και με ελάχιστες θερμίδες. Παρακάτω θα βρεις τη λίστα με αυτά. Μπορείς να τα βρεις από το σούπερ μάρκετ μέχρι σε καταστήματα αποκλειστικά με ξηρούς καρπούς.

Κάσιους/φωτογραφία από Pexels

1. Κάσιους

Σίδηρος και ψευδάργυρος ή αλλιώς δύο σε ένα. Από τη μία ο σίδηρος που περιέχουν βοηθάει στη πρόληψη της αναιμίας που βασανίζει τόσες γυναίκες λόγω της αποβολής μεγάλης ποσότητας αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου. Από την άλλη ο ψευδάργυρος που ενισχύει το ανοσοποιητικό το οποίο φυσικά θέλουμε ακμαίο, ειδικά σε μία τέτοια συνθήκη όπως αυτή της πανδημίας.

 

2. Μακαντέμια

Τι κι αν συγκεντρώνουν τις περισσότερες θερμίδες, η δράση τους είναι πάρα πολύ σημαντική. Περιέχουν μονοακόρεστα λιπίδια τα οποία μειώνουν την LDL (κακή χοληστερίνη) καθώς και την αρτηριακή πίεση από την οποία ταλαιπωρούνται πολλές γυναίκες που βρίσκονται σε στάδιο εμμηνόπαυσης.

Φουντούκια/φωτογραφία από Pexels

3. Φουντούκια

Βιταμίνη Ε και μονοακόρεστα λιπαρά είναι δύο από τα σημαντικότερα στοιχεία που περιέχουν. Καρδιαγγειακό σύστημα και δέρμα είναι από τα πρώτα που ευνοούνται σημαντικά.

Αμύγδαλα /Φωτογραφία από τον χρήστη Kafeel Ahmed στο Pexels

4. Αμύγδαλα

Φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε. Ή αλλιώς καλύτερη λειτουργία του εντέρου και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η ιδανική επιλογή (ακόμη και για πρωινό) αφού 5 αμύγδαλα ισοδυναμούν με ένα ποτήρι γάλα σε επίπεδα ασβεστίου.

Συντάκτης: Κατερίνα Ανδρομιδά

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top