Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Δοκίμασε τες και θα δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς

κοιλιά

Οι περισσότερες γυναίκες ταλαιπωρούνται με φουσκώματα στο στομάχι και στη κοιλιά. Γι’ αυτό και εμείς σήμερα σου παρουσιάζουμε τα διάφορα είδη φουσκωμάτων που μπορεί να έχεις και φυσικά τις κατάλληλες τροφές για να το καταπολεμήσεις.

Κράτα το μυαλό σου σε φόρμα - Πέντε τρόποι για να το πετύχεις

Α. Πριν την περίοδο

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από φούσκωμα πριν από την περίοδο, στη μέση του κύκλου τους ή όταν έχουν ωορρηξία.

Τροφές:

Σπόροι: Από την 1η μέχρι τη 15η μέρα του κύκλου σου τρώγε περίπου 2 κουταλιές της σούπας σπόρους, όπως λιναρόσπορο και κολοκυθόσπορο, που συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων των οιστρογόνων σου. 

Στο δεύτερο μισό του κύκλου σου τρώγε περισσότερο σουσάμι και ηλιόσπορους για να ενισχύσεις την προγεστερόνη.
Σολομός: Τα υγιεινά Ω3 λιπαρά οξέα μπορεί να ελέγξουν την απελευθέρωση της προσταγλανδίνης, η οποία προκαλεί κράμπες και πόνο στην κοιλιά.

Β. Κακά βακτήρια

Όταν δεν τρως καλά, τα ανθυγιεινά βακτήρια μπορεί να αποικίσουν περισσότερο από το επιθυμητό το πεπτικό σου σύστημα προκαλώντας φούσκωμα και αέρια.
Τροφές για επίπεδο στομάχι:

Στραγγιστό γιαούρτι: Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ενεργά βακτήρια, όπως το Lactobacillus bulgaricus και Streptococcus thermophilus, που επιβιώνουν καλά στον πεπτικό σου σωλήνα.

Φρούτα του δάσους: Οι φαινόλες που περιέχονται στο μύρτιλλο και στη φράουλα μπορεί να ενισχύουν τα καλά βακτήρια συμβάλλοντας στη μείωση των φλεγμονών.

Μήλο: Ιαπωνική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Nippon Life Science έχει δείξει πως η κατανάλωση 2 μήλων τη μέρα για 2 εβδομάδες βοηθά στην αύξηση ωφέλιμων βακτηρίων, όπως Bifidobacterium και Lactobacillus.

Ραπανάκι και καρότο: Περιέχουν ένα είδος φυτικών ινών, την αραβινογαλακτάνη, που βοηθά τα καλά βακτήρια στο έντερο να πολλαπλασιαστούν.

Κορωνοϊός: «Θερίζει» η νευρική ανορεξία στους έφηβους

Όχι Ζάχαρη: Όσο περισσότερη τρως, τόσο εκτός ισορροπίας θα είναι το μικροβίωμα στην κοιλιά σου. 

Κρέας και γαλακτοκομικά σε μεγάλη ποσότητα: Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έχει δείξει πως μετά από μόλις 2 μέρες διατροφής βασισμένης σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, στους εθελοντές που συμμετείχαν βρέθηκε αύξηση στα πιθανώς προβληματικά βακτήρια στο έντερό τους, καθώς και πολυπληθέστερες αποικίες μυκήτων, ιών και άλλων μικροοργανισμών που μπορεί να πυροδοτούν τη νόσο του ευερέθιστου εντέρου.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top