Πας για τρέξιμο; 4 tips που θα σε βοηθήσουν να κάψεις περισσότερες θερμίδες

Συμβουλές για να χάσεις περισσότερο βάρος με τρέξιμο

γυναίκα που τρέχει/ Unsplash

Το καλοκαίρι είναι κοντά…πολύ κοντά κι εσύ θες να κάψεις όσες περισσότερες θερμίδες γίνεται. Μάλιστα, έχεις ήδη ξεκινήσει τρέξιμο. Για να βοηθήσουμε στην προσπάθεια σου, βρήκαμε 4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις περισσότερες θερμίδες. 

Ο ρυθμός 

Φωτογραφία: Unsplash

Ίσως να είσαι φαν του σταθερού ρυθμού, όμως, οι συχνές εναλλαγές είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να διώξεις περισσότερες θερμίδες και να αδυνατίσεις πιο γρήγορα. Εναλλάσσοντας μερικά λεπτά τρέξιμο σε μέτρια ένταση με διαλείμματα τρεξίματος με γρηγορότερο ρυθμό, όχι μόνο θα αυξήσεις την αντοχή σου, αλλά θα ρίξεις και τον αριθμό στη ζυγαριά πιο σύντομα από το στόχο σου. Δεν είναι δύσκολα! Βάλε στα ακουστικά την μουσική που σου αρέσει, ξεκίνα σε μέτρια ένταση και ανά διαστήματα (μπορείς ένα λεπτό ανά πέντε) αύξησε την ταχύτητα σου και μαζί τους καρδιακούς παλμούς. Κάπως έτσι, το λίπος αρχίζει να εξαφανίζεται και ο μεταβολισμός σου λειτουργεί ακόμα και μετά το τέλος της άσκησης.

Πέντε τροφές με λιγότερες από 50 θερμίδες!

Κάνε προβολές 

Η μονοτονία δεν κάνει καλό ούτε στην προπόνηση σου! Μετά από αρκετά λεπτά έντονης άθλησης, δοκίμασε να μειώσεις την ταχύτητα σου, να κάνεις ένα διάλειμμα και ξεκίνα τις προβολές. Όσο το σώμα σου είναι ζεστό, η γυμναστική γίνεται πιο αποδοτική, ενώ την ίδια στιγμή αποφεύγεις τους τραυματισμούς. Δοκίμασε μερικές προβολές με βάδισμα και γύμνασε παράλληλα γλουτούς και πόδια. 

Άλλη διαδρομή 

Φωτογραφία: Unsplash

Στο τρέξιμο ο δρόμος πρέπει να είναι ευθύς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εντάξεις στο πρόγραμμα σου λίγη ανηφόρα. Άλλωστε, οι ανηφόρες είναι για να τις ανεβαίνουμε. Και να γυμνάζουμε έτσι κάθε μυ του σώματος μας. Α, και να καίμε περισσότερες θερμίδες.   

Kατακράτηση υγρών; Τέσσερις τρόποι να απαλλαγείς

«Αρνητικό τρέξιμο» 

Ουσιαστικά, αυτό προϋποθέτει να χωρίσεις τον χρόνο του τρεξίματος στα δύο. Το δεύτερο μισό το τρέχεις πιο γρήγορα από το πρώτο. Έτσι, προθερμαίνεις τους μύες των ποδιών σου, τους προετοιμάζεις και μόλις τα λεπτά περάσουν αρχίζεις να τρέχεις. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να αυξήσεις το ρυθμό σου στο δεύτερο μισό της διαδρομής και τελικά αποχωρίζεσαι περισσότερες περιττές θερμίδες. 

Πηγή άρθρου: mylife.com.cy

Επιμέλεια: MyLife Team

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top