Πώς να κάνεις τη σοκολάτα σου πιο light αλλά το ίδιο νόστιμη

Tips για να γλιτώσεις θερμίδες

σοκολάτα ρόφημα

Είναι το ρόφημα που συντροφεύει τον χειμώνα, ιδιαίτερα τώρα που περνάμε τις μέρες και τις νύχτες μας σπίτι. Ο λόγος για την αγαπημένη ζεστή σοκολάτα.

Γνωρίζεις όμως ότι ένα ποτήρι απολαυστικής ζεστής σοκολάτας “κρύβει” πάνω από 250 θερμίδες; Aς την κάνουμε λοιπόν λίγο πιο …light για να την απολαμβάνουμε άφοβα! 

Tέσσερα εύγευστα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

Γάλα;

Ένα από τα βασικά συστατικά της ζεστής σοκολάτας δεν είναι άλλο από το γάλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα φλιτζάνι πλήρους γάλακτος περιέχει περίπου 90 θερμίδες, ενώ η ίδια ακριβώς ποσότητα φυτικού γάλακτος ή καρύδας έχει μόλις 30. Μπορεί, λοιπόν, να σου προσφέρει λιγότερη πρωτεΐνη, όμως, η δεύτερη κατηγορία γαλακτοκομικών φροντίζει τη σιλουέτα σου όσο καμία άλλη. Παράλληλα, επειδή το φυτικό γάλα δεν περιέχει συστατικά ζωικής προελεύσεως, η υπόλοιπη σύνθεση του είναι ευεργετική για το σώμα σου, ενεργοποιώντας γρηγορότερα τη διαδικασία καύσης λίπους. 

Λίγο πιο… σκούρα ή απλά επίλεξε τη μαύρη της κατηγορίας. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά, μία μπάρα μαύρης σοκολάτας (την οποία στη συνέχεια θα λιώσεις, για να την μετατρέψεις σε ρόφημα) σκέφτεται τη σιλουέτα σου ίσως περισσότερο και από εσένα την ίδια. Για αυτό, και την φροντίζει, αυξάνοντας τα θρεπτικά συστατικά στη σύσταση της και μειώνοντας τις θερμίδες που αποδίδει στην γραμμή σου. Αν η γεύση της σου φαίνεται πικρή, μπορείς να επιλέξεις το ακατέργαστο κακάο.

Υγιεινές τροφές που τονώνουν το ανοσοποιητικό σου!

Ξέχνα τη ζάχαρη

Ανεβάζει την πίεση στο αίμα, προκαλεί αυτό το ενοχλητικό φούσκωμα σε διάφορα σημεία του σώματος και καταστρέφει την προσπάθεια σου αυτά τα Χριστούγεννα να διατηρηθείς στα κιλά σου. Αλήθεια, ακόμα την θες στο ποτήρι σου; Τι θα έλεγες να προτιμήσεις ένα υποκατάστατο της; Θα προσφέρει στο ρόφημα σου τη γλυκιά γεύση που επιζητάς, φροντίζοντας συγχρόνως το σώμα σου.

Αν θες κάποιο μπαχαρικό προτίμησε κανέλα!

Ναι, τα μπαχαρικά διεγείρουν γλυκά τον μεταβολισμό μας. Όμως, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα και κάπως η διαδικασία καύσης λίπους να πατήσει ένα μικρό Pause. Αν σκέφτεσαι να δώσεις άρωμα στη σοκολάτα σου, προτίμησε μερικές σταγόνες κανέλας.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top