Άρχισες τη γυμναστική; Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις

Πρόσεχε μην πέσεις στην παγίδα

λάθη στη γυμναστική

Καταρχάς, μπράβο σου που επιτέλους πήρε την απόφαση να γυμναστείς. Επειδή κάθε αρχή είναι και δύσκολη, δες πώς να τα κάνεις όλα σωστά.

Μην το παρακάνεις με τον ενθουσιασμό 

Ακόμη και αν ούτε εσύ η ίδια δεν πιστεύεις ότι κάνεις αυτό το βήμα, μην το παρακάνεις. Δεν θα πετύχεις τον στόχο σου, όποιος και αν είναι αυτός, από τη μια στιγμή στην άλλη. Άρα, μην φτάσεις σε ακρότητες και υπερβολές. Με μέτρο η άσκηση, αν δεν θες να τραυματιστείς και να την αφήσεις στη μέση. 

Τι πρέπει να κάνεις για να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες

Μην ανταγωνίζεσαι με άλλους ανθρώπους

Σε περίπτωση που άρχισες γυμναστική με την επίσης αγύμναστη κολλητή, μην αρχίσεις τις συγκρίσεις και τον ανταγωνισμό. Να θυμάσαι πως κάθε σωματότυπος διαφέρει. Άρα, δεν θα δείτε τα ίδια αποτελέσματα, ακόμη και αν ακολουθείτε το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα εκγύμνασης. 

Μην προσπαθείς να στριμώξεις την προπόνηση

Όσο πιεσμένη και αν είσαι, βάλε πρόγραμμα. Δες ποια ώρα είναι η πιο αποτελεσματική για τη γυμναστική σου. Αυτό σημαίνει να βρεις μια ώρα που δεν θα σε εμποδίζει, δεν θα τυγχάνουν μονίμως απρόοπτα ώστε να την αναβάλλεις, κι εσύ μπορείς να ανταποκριθείς τόσο στη γυμναστική σου, όσο και στις λοιπές σου υποχρεώσεις. 

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Είναι σημαντικό να ενυδατώνεσαι σωστά και να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης σου. Διαφορετικά, τα επίπεδα ενέργειάς σου θα μειωθούν και οι μύες σου θα γίνουν πιο δύσκαμπτοι. Επομένως, μην ξεχνάς ποτέ το μπουκαλάκι με το νερό σου!

Δεν τρώς σωστά

Το σώμα σου πλέον έχει αυξημένες ανάγκες. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να του παρέχεις έναν σωστό συνδυασμό πρωτεϊνών και υδατανθράκων πριν και μετά την προπόνηση. 

Μην παραλείπεις τις διατάσεις

Γιατί πολύ απλά σε προστατεύουν από τυχόν μικρο-τραυματισμούς. Άρα, όσο βαρετές και αν είναι, είναι αναγκαίες. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top