Έξι τροφές που ενυδατώνουν τον οργανισμό σου

Πόσο νερό πρέπει να πίνεις ημερησίως;

τροφές για ενυδάτωση

Ξέρεις πολύ καλά, ότι στην ενυδάτωση σου ‘’σύμμαχός” είναι το νερό που πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια ημερησίως.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να καταναλώνεις και τροφές που θα σε ενυδατώσουν και θα σε κάνουν να νιώθεις περισσότερη ευεξία.

Πέντε υδατάνθρακες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Διάβασε λοιπόν τις έξι τροφές που ακολουθούν και ένταξε τες στην καθημερινή σου διατροφή.


1. Αγγούρι

Το αγγούρι περιέχει σχεδόν 97% νερό. Άρα καταλαβαίνεις ότι είναι ιδανικό για ενυδάτωση και αποτοξίνωση. Έχει πολύ λίγες θερμίδες και μπορείς να το καταναλώσεις είτε στη σαλάτα σου, είτε σκέτο, είτε στα smooties σου.


2. Ντομάτες

Οι ντομάτες, αν και η γεύση τους είναι γλυκιά, περιέχουν 95% νερό, προσφέροντας άμεση ενυδάτωση. Παράλληλα, προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό ενώ προλαμβάνουν και διάφορες ασθένειες. Απόλαυσε τες στη σαλάτα σου ή μπορείς να τις κάνεις σος ντομάτας.

Έχεις συνεχώς λιγούρες; Κι όμως υπάρχει αντίδοτο


3. Καρπούζι

Είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο των περισσότερων. Κατά 92% περιέχει νερό ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Περιέχει πολλές ουσίες που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας όπως βιταμίνη A, C και βιταμίνη Β1.

4. Μήλο

Το μήλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες ενώ περιέχει και αρκετό νερό. Κατανάλωσε το με τη φλούδα για να πάρετις όλες τις βιταμίνες. Κατανάλωσε το ως σαν σνακ ή πρόσθεσε το στη σαλάτα σου.


5. Μπρόκολο

Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά προσφέρουν ενυδάτωση στον οργανισμό μας. Το μπρόκολο με ποσοστό σε νερό 92% είναι απαραίτητο στην διατροφή σου. Περιέχει βιταμίνη C και φυτικές ίνες που θα σε κρατήσουν και περισσότερες ώρες χορτάτη.

Θέλεις να χάσεις βάρος; Τι να επιλέξεις για πρωινό


6. Γκρέιπφρουτ 

Περιέχει περίπου 90% νερό ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη A και C. Είναι εξαιρετικό για ενυδάτωση ενώ είναι από τα φρούτα που προσφέρουν πολλές ίνες με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι το αίσθημα κορεσμού.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top