Πέντε υδατάνθρακες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Ποιος είπε πως απαγορεύονται στη δίαιτα;

φρούτα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές πως οι υδατάνθρακες πρέπει να αποκλειστούν από τη διατροφή σας εάν θέλεις να χάσεις βάρος. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ισχύει, αφού οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι στη διατροφή σου. Ωστόσο, όταν λέμε να καταναλώνεις υδατάνθρακες δεν εννοούμε επεξεργασμένες τροφές όπως κουλούρια ή γλυκά.

Έχεις συνεχώς λιγούρες; Κι όμως υπάρχει αντίδοτο

Οι υδατάνθρακες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και μπορείς να τους καταναλώσεις είναι:

Καστανό ρύζι

Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες θα σου δημιουργήσουν το αίσθημα κορεσμού πιο γρήγορα και έτσι θα νιώθεις πιο χορτάτη. Επίσης, με βάση έρευνες που έχουν γίνει το καστανό ρύζι θα σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερο λίπος σε σχέση με το λευκό


Προϊόντα ολικής άλεσης

Συμπεριλαμβάνονται τα δημητριακά πρωινού, τα ζυμαρικά και ψωμί ολικής αλέσεως. Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι απαραίτητα για τη διατροφή σου γιατί περιέχουν φυτικές ίνες και σε χορταίνουν περισσότερο. Ακόμα, μελέτες έχουν δείξει ότι τα προϊόντα ολικής άλεσης μειώνουν το κοιλιακό βάρος.

Πλιγούρι

Το πλιγούρι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα. Περιέχει λίγες θερμίδες, καθώς 1 φλιτζάνι αποδίδει περίπου 95 θερμίδες.

Θέλεις καλλίγραμμα πόδια; Αφιέρωσε ένα τρίλεπτο πριν κοιμηθείς

Φασόλια

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Γι αυτό τον λόγο, θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Ακόμα, είναι πλούσια σε βιταμίνες και σίδηρο.
 

Φρούτα

Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυσικά σάκχαρα, φυτικές ίνες, περιέχουν πολλές βιταμίνες και βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Είναι πολύ θρεπτικά και απαραίτητα στη διατροφή μας, αφού μας χαρίζουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top