Θέλεις υγιή και περιποιημένα πόδια; Τρία tips για να το πετύχεις

Πώς να τα προστατεύσεις από την εφίδρωση και την κακοσμία

tips περιποίησης για υγιή ποδιά

Τα πόδια μας είναι ένα θαύμα της μηχανικής, από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματός μας, τα οποία οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένα έως ότου υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Επιστροφή στο γραφείο- Διατροφικά tips για να μη χαλάσεις τη δίαιτά σου

Ο μέσος άνθρωπος θα περπατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, το ισοδύναμο με δύο φορές, την περίμετρο της γης, κάτι που είναι πολύ επίπονο για τα πόδια, τα οποία χρειάζονται πολλή φροντίδα και περιποίηση. Το να έχουμε υγιή πόδια σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή στις καθημερινές μας ασχολίες, καλύτερη ανταπόκριση στις καθημερινές προκλήσεις και μεγαλύτερη άνεση.

Δείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές από τον ποδολόγο-ποδιάτρου κυρίου Αρβανιτάκη για να αποκτήσετε υγιή πόδια:

· Ελέγχετε τακτικά τα πόδια σας και προσέξτε τις αλλαγές στο χρώμα, την υφή ή την εμφάνιση.

Κεράσια: Νόστιμα, ωφέλιμα και αντιφλεγμονώδη

· Διατηρήστε την καλή υγιεινή των ποδιών, με τις βασικές κινήσεις: Αφαίρεση σκληρού δέρματος , Ενυδάτωση και Προστασία από την εφίδρωση και την κακοσμία

1.Αφαίρεση σκληρού δέρματος

Ο καιρός και τα ανοιχτά παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και να οδηγήσουν σε σκληρό δέρμα, δρωγμές ή σχηματισμό ρωγμών και σκασμένες φτέρνες. Για να αποφύγετε τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα, θα πρέπει να κάνετε ποδόλουτρο και με μία ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα , να τρίψετε απαλά τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα.

2.Ενυδάτωση

Αμέσως μετά, δοκιμάστε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20λεπτών, Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε καθημερινά κρέμες ανάπλασης κατά του σκληρού δέρματος, που ενισχύουν τη διαδικασία φυσικής απολέπισης και επαναφέρει την ελαστικότητα σε 7 ημέρες.

3. Προστασία από την εφίδρωση και την κακοσμία

Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε το βάρος υπό έλεγχο και βοηθά πολύ στην καλή κυκλοφορία και στη διατήρηση της υγείας των ποδιών Φροντίστε να φοράτε κατάλληλα αθλητικά παπούτσια κατά την άσκηση.

· Μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα. Δεδομένου ότι τα πόδια ιδρώνουν, τα παπούτσια απορροφούν υγρασία από τα πόδια, οπότε είναι σημαντικό να αφήσετε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν εντελώς.

· Καλό θα είναι να προτιμάτε παπούτσια από δέρμα, διότι επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει, ενώ φροντίστε να τα ψεκάζεται καθημερινά με σπρέι υποδημάτων.

· Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι για να προστατεύσετε τα πόδια σας από τραυματισμούς και λοιμώξεις.

· Βάλτε αντιηλιακό στα πόδια σας ενώ φοράτε σανδάλια κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top