Είναι καλό για την υγεία σου να κοιμάσαι γυμνή;

Πολλά τα καλά και τα οφέλη για τον οργανισμό

ύπνος-κρεβάτι

Με αφορμή την σημερινή μέρα που είναι η παγκόσμια ήμερα ύπνου, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις να πάρεις έναν υπνάκο χωρίς ρούχα! Και όταν λέω χωρίς ρούχα, εννοώ εντελώς γυμνή. Ο ύπνος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας, που πολλές φορές δε του δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Πόσες φορές δεν κοιμήθηκες καλά και την επόμενη μέρα ξύπνησες με κακή διάθεση;

Το να κοιμάσαι γυμνή είναι ένας καλός τρόπος να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου και να κερδίσεις χρήσιμα οφέλη για τον οργανισμό σου.

Σημάδια που δείχνουν πως έχεις υπερκόπωση

Πριν αρνηθείς να το σκεφτείς έστω, διάβασε παρακάτω πως το να κοιμάσαι γυμνή μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο τόσο για στην ψυχική όσο και στην σωματική σου υγεία.

 

Ουρική αρθρίτιδα: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε

Έχεις πιο βαθύ και ξεκούραστο ύπνο

Όταν κοιμάσαι χωρίς ρούχα, η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλότερη με αποτέλεσμα να μπορείς να κοιμηθείς πιο εύκολα, χωρίς να έχεις δυσάρεστες διαταραχές μέσα στην νύχτα λόγω αυξημένης θερμοκρασίας στο σώμα.

Βελτιώνεις την ποιότητα του δέρματος σου

Η τριβή με τα ρούχα, ειδικά όταν έχεις ανήσυχο ύπνο, καταστρέφει εξωτερικές στοιβάδες δέρματος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να δείχνει αφυδατωμένη και θαμπή. Με τα ρούχα εμποδίζεται η διαδικασία αναπνοής του δέρματoς.

Σε κρατάει φρέσκια

H αυξημένη θερμοκρασία σώματος μπορεί να επηρεάσει τις αντιγηραντικές ορμόνες και την μελατονίνη που εκκρίνει το σώμα σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Όταν κοιμάσαι γυμνή, το σώμα σου είναι πιο δροσερό με αποτέλεσμα να αναγεννώντας τα κύτταρα του δέρματος και των μαλλιών σου.

Σε βοηθάει να χτίσεις αυτοπεποίθηση

H αυτοπεποίθηση έχει να κάνει πολλές φορές με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Δοκιμάζοντας νέα πράγματα, όπως το να κοιμηθείς γυμνή, σε βοηθάει να νιώσεις σίγουρη με τον εαυτό σου, πιο άνετα με το σώμα σου και σε κάνει να ντρέπεσαι λιγότερο.

Άλλωστε η μοναδική Marilyn Monroe που έμεινε στην ιστορία για τη διάσημη φράση της «Στο κρεβάτι κοιμάμαι μόνο με το άρωμά μου», σίγουρα κάτι παραπάνω θα ήξερε.  
 

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top