Πώς να ξυπνάς και να μένεις χαρούμενη όλη τη μέρα!

Είναι πιο απλό απ' ότι νομίζεις

Γυναίκα που χαμογελάει στον καθρέφτη

Πόσο συχνά ξυπνάς και χαμογελάς στον εαυτό σου; Είναι κρίμα να αφήνουμε πίσω στις παιδικές μας αναμνήσεις το γέλιο, όσο μεγαλώνουμε κυρίως για τη ψυχική μας υγεία. Οι στατιστικές μίλησαν και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά γελούν 150 φορές την ημέρα, ενώ οι ενήλικες μόλις 12!

Γέλιο με το... ζόρι: Δήμαρχος υποχρεώνει τους πολίτες να είναι χαρούμενοι

Κι όμως, το γέλιο είναι θεραπευτικό. Όταν γελάς στον εαυτό σου στον καθρέφτη, ο οργανισμός σου παράγει τη σωστή χημεία της ευτυχίας που ονομάζεται ντοπαμίνη, ενδορφίνη, σεροτονίνη.

Με το γέλιο καταπολεμάς την κατάθλιψη, το στρες, γίνεσαι πιο δημιουργικός και βοηθάς τον εγκέφαλό σου να κάνει περισσότερες θετικές σκέψεις. Το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Απρόοπτα με πολύ γέλιο από τη χρονιά που φεύγει!

Τι μπορείς να κάνεις;

Ξεκίνησε την ημέρα σου χαμογελώντας στον εαυτό σου για όλα όσα είναι. Ξύπνα με χαμόγελο ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η μέρα. Βάλε τον εαυτό σου να το κάνει αυτό σαν θεραπεία. Πάρε το πρωινό σου σημειώνοντας σε ένα χαρτί γιατί σήμερα χαμογελάς.

Αν θέλεις να το προχωρήσεις, μπορείς να αναζητήσεις yoga γέλιου. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά θα βγεις από εκεί πιο ανάλαφρη και χαρούμενη. Λειτουργεί! Συνήθως μάλιστα τα μαθήματα yoga γέλιου είναι δωρεάν. Να τα κυνηγάς.

Πάρε μερικές βαθιές ανάσες,  ξεκίνησε την ημέρα με χαμόγελο στα χείλη και πήγαινε -αν είναι εφικτό- έναν περίπατο στη φύση. Οποιαδήποτε επαφή με τη φύση (ακόμα και στο κοντινό δημοτικό πάρκο) ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.

Χαμογέλα, είναι μεταδοτικό!

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου
Πηγή: allyou.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top