Γέλιο με το... ζόρι: Δήμαρχος υποχρεώνει τους πολίτες να είναι χαρούμενοι

Επί μια εβδομάδα τον Οκτώβριο

χαρούμενος άνδρας

Τι και αν έχουν τις μαύρες τους ή τα ψυχολογικά τους, οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία, θέλουν δε θέλουν πρέπει να είναι... χαρούμενοι! Ο δήμαρχός τους τους υποχρεώνει επί μια εβδομάδα τον Οκτώβριο, να μην ακούν λυπητερή μουσική, να μη διαβάζουν βιβλία με κακό τέλος και να γελάνε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα! 

Γαλλία: Τα ζευγάρια αποφεύγουν τον γάμο - Δείτε γιατί

Με αφορμή ένα φεστιβάλ μουσικής που τιτλοφορείται «Χαρούμενη πόλη», ο δήμαρχος του Εσάρ-ον-Μποκάζ,  Φρέντι Ριφό, εξέδωσε «επίσημη εντολή» και...οδηγίες ώστε όλοι να έχουν το ίδιο χαρούμενο συναίσθημα. 

«Αν λάβουμε υπόψη την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί ένα αρνητικό συναίσθημα και τον αυξημένο κίνδυνο κακής διάθεσης λόγω του φθινοπώρου και της μικρότερης ηλιοφάνειας ο δήμαρχος ζητά να μην επιτρέψετε να μπει στο έδαφός μας (…) κανένας άνθρωπος που θα μπορούσε να εμποδίσει την έκφραση του συναισθήματος της χαράς» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ριφό εξέφρασε τη λύπη του επειδή στη χώρα «υπάρχει μεγάλη κακοκεφιά» και δήλωσε ότι θέλει να διαδώσει μια «χαρούμενη διάθεση» στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top