Γαλλία: Τα ζευγάρια αποφεύγουν τον γάμο - Δείτε γιατί

Καταγράφηκε μείωση της τάξης του 25% μέσα σε 20 χρόνια

Κρίση περνούν οι επιχειρήσεις νυφικών στη Γαλλία. Η συμβίωση κερδίζει διαρκώς έδαφος μιας και οι νέοι άνθρωποι αποφεύγουν τον γάμο εξαιτίας όχι μόνο του κόστους της τελετής αλλά και των νυφικών που σε πολλές περιπτώσεις κοστίζουν μια μικρή περιουσία. 

Το «ενώθηκαν είς σάρκαν μία», ίσως σε λίγα χρόνια να αποτελεί παρελθόν στη Γαλλία.  Ολοένα και περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν τον γάμο, σκεπτόμενες όχι τα δεσμά του, αλλά την αγορά του νυφικού τους. Σε πολλές περιπτώσεις ένα νυφικό κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ, το οποίο σπεύδουν να πληρώσουν οι γονείς ή τα πεθερικά.

 «Ήταν φυσιολογικό… να της προσφέρουμε το φόρεμα της. Είναι το κόσμημα μας και έπρεπε να είναι σαν πριγκίπισσα» λένε οι Γάλλοι.

Στη Γαλλία έγιναν 228.000 γάμοι το 2017. Μια μείωση της τάξης του 25% μέσα σε 20 χρόνια εξαιτίας του υψηλού κόστους της τέλεσης του μυστηρίου, αλλά και των νυφικών. Για παράδειγμα για έναν γάμο με 70 καλεσμένους η νύφη υπολογίζεται πως θα πρέπει να διαθέσει 8.500 ευρώ για ένα νυφικό.

«Συμβαίνει μια φορά στη ζωή μας και κάνουμε τα πάντα για να είναι ωραία».

Αγοράζουν νυφικά μέσω διαδικτύου

Την κρίση στις πωλήσεις των νυφικών επιδεινώνουν και οι φθηνότερες επιλογές που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Για να ανατρέψουν τη μείωση των πωλήσεων τους, οι επιχειρήσεις νυφικών άρχισαν το τελευταίο διάστημα να προτείνουν φθηνότερα μοντέλα.

«Στα νυφικά που είναι πολύ απλά, γύρω στα 800 ευρώ προσθέτουμε μια τιράντα για όσους δε διαθέτουν πολλά και αμέσως έχουμε κάτι διαφορετικό»

Άνθιση γνωρίζουν στη Γαλλία και οι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων νυφικών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top