Έκθεση «Μουσείο Μπενάκη: Σόρογκας – Πενήντα χρόνια ζωγραφική»

Εμπνευσμένη από την …φθορά του χρόνου

Έκθεση «Μουσείο Μπενάκη: Σόρογκας – Πενήντα χρόνια ζωγραφική»

Μια σπουδαία έκθεση με 200 έργα του γνωστού ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα, θα παρουσιάζεται από αύριο 21 Δεκεμβρίου έως και 18 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο 75χρονος ζωγράφος που διδάσκει ως ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, θα παρουσιάσει την έκθεσή του με τίτλο «Μουσείο Μπενάκη: Σόρογκας - Πενήντα χρόνια ζωγραφική».

Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση που δίνει την δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει όλη την πορεία του καλλιτέχνη. «Παρατήρησα ότι δεν έκανα ούτε ένα έργο που δεν ήταν μέσα από την καρδιά μου, ότι το ξεπέταξα», αναφέρει στο «Έθνος» ο ζωγράφος.
Αυτό που ξεχωρίζει τον Σωτήρη Σόρογκα από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες είναι η λατρεία του για τα λεηλατημένα από τον χρόνο και την φθορά πράγματα. Για τα ερείπια, για τα θραύσματα αρχαίων αγαλμάτων, για τα παλιά ξύλα, τις πέτρες και τις σκουριασμένες σιδεριές. Όπως χαρακτηριστικά λέει, στριφογυρίζει συνέχεια σε έρημους τόπους…

«Η τέχνη για μένα στάθηκε αρωγός στη ζωή μου. Λειτούργησε ως καταφύγιο σε δύσκολες ώρες», τονίζει ο καλλιτέχνης ενώ στην ερώτηση τι είναι αυτό που τον γοητεύει στα ερείπια, αναφέρει «ίσως η λατρεία μου για την ζωή. Δεν θέλω να πεθάνω. Περιμένω το φθινόπωρο, την άνοιξη να ανθίσει… Ό��αν βλέπω πράγματα θνήσκοντα, συγκινούμαι».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top