Στον Λευτέρη Βογιατζή το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Ολα τα βραβεία των κριτικών θεάτρου

Στον Λευτέρη Βογιατζή το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου τιμήθ��κε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής. Η τιμητική διάκριση έγινε με αφορμή τα βραβεία κριτικών θεάτρου, καθώς και τα βραβεία Κάρολος Κουν, τα οποία απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (12/12).


Ο Νίκος Μαστοράκης τμήθηκε με το βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου για την σκηνοθεσία του στην «Τριλογία που Παραθερισμού» και ο Θωμάς Μοσχόπουλος με το βραβείο Κουν σκηνοθεσίας ελληνικού έργου για το έργο «Μέδουσα».

Το βραβείο ερμηνείας πήρε ο ηθοποιός Δημοσθένης Παπαδόπουλος για την «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη . Το βραβείο αρχαίου δράματος απονεμήθηκε στη Σοφία Χιλλ για την ερμηνεία της Ιούς στον Προμηθέα Δεσμώτη σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου. Έπαινος δόθηκε στον ποιητή Γιώργο Μπλάνα για τη μετάφραση στον «Ηρακλή Μαινόμενο» του Ευριπίδη.

Η τιμητική διάκριση νέου θεατρικού δημιουργού δόθηκε στην ομάδα Vasistas για την παράσταση «Spectacte» σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη. Με έπαινο νέου δημιουργού τιμήθηκε η ομάδα «Σημείο Μηδέν» για την παράσταση «οι Δίκαιοι» του Καμύ σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. Το μεγάλο βραβείο μουσικής απονεμήθηκε στην υψίφωνο Τσέλια Κοστέα.

Ο Νίκος Τσούχλος τιμήθηκε με διάκριση σε μουσικολογικό σύγγραμμα για το «Τέχνη των αισθημάτων και των συγκινήσεων, μουσικοί εκτελεστές στη Γερμανία του Διαφωτισμού 1750-1800», εκδόσεις Γαβριηλίδη. Τιμητική διάκριση δόθηκε στον δίσκο «Salve Regina» με έργα εκκλησιαστικής μουσικής της Ναπολιτάνικης Σχολής από τη μεσόφωνο Μαίρη Έλεν Νέζη ( της εταιρείας Deutsche Harmonia Mundi) . Έπαινος απονεμήθηκε στην έκδοση πιανιστικών έργων των Λώρη Μαργαρίτη και Φέλιξ Πέτυρεκ της εταιρείας NAXOS με τον πιανίστα Απόστολο Παληό. Η βιολονίστα Αρετή Ζούλα και ο βιολοντσελίστας Αλέξιος Καραισκάκης – Νάστος βραβεύτηκαν με τιμητικές διακρίσεις σε νέο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. (Πηγή: ΣΚΑΙ)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top