«Φως» στο μυστήριο: ζώα γύρω από την Μόνα Λίζα!

Απεικονίζει την ζήλεια η γνωστή μορφή;

«Φως» στο μυστήριο: ζώα γύρω από την Μόνα Λίζα!

Τριγυρισμένη από μορφές ζώων είναι η Μόνα Λίζα, το πιο γνωστό αλλά και μυστηριώδες έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ένας γραφίστας και ζωγράφος , που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να «αποκρυπτογραφήσει» το πορτρέτο...

Σύμφωνα με τον Ron Piccirillo, η αινιγματική μορφή βρίσκεται ανάμεσα στα κεφάλια ενός λιονταριού, ενός πιθήκου και ενός βούβαλου, τα οποία αιωρούνται! Επίσης, διακρίνεται ένας κροκόδειλος ή φίδι στην αριστερή πλευρά του πίνακα!


Ο 37χρονος έστρεψε τον πίνακα οριζόντια, αλλά και κατά 45 μοίρες και ακολούθησε οδηγίες που έχει αφήσει ο Ντα Βίντι ώστε να αποκρυπτογραφηθεί. «Όταν γύρισα τον πίνακα είδα το κεφάλι του λιονταριού. Μετά παρατήρησα το κεφάλι του βούβαλου και είπα “Θεέ μου κάτι βρήκα”. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα», δηλώνει ο ίδιος.


Τα ευρήματα του Piccirillo -που έχει εντοπίσει κρυμμένες εικόνες και σε άλλα έργα της Αναγέννησης- έρχονται να δώσουν νέα στοιχεία σε ένα μυστήριο 500 ετών. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η γυναίκα με το μυστηριώδες χαμόγελο είναι... η ζήλεια, ενώ τα χέρια της είναι σταυρωμένα γιατί δεν μπορεί να στραφεί ενάντια στον Θεό!


Θυμίζουμε ότι πέρυσι, μέλη τηςιταλικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακάλυψαν γράμματα και αριθμούς στα μάτια της Μόνα Λίζα, όταν την κοίταξαν ειδικό με μεγεθυντικό φακό.



Δείτε τα ευρήματα του Piccirillo στην Μόνα Λίζα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top