21 χρόνια χωρίς τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ευθύνεται για την επανάσταση της rock μουσικής στη χώρα μας

21 χρόνια χωρίς τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Πέρασαν 21 χρόνια χωρίς τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον άνθρωπο που ευθύνεται για την επανάσταση της rock μουσικής τις δεκαετίες ΄70, ΄80 στην χώρα μας.

Απόγονος του Ζορμπά, γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1948, στην Αθήνα. Αν και δεν ήταν καλός στο σχολείο κατέφερε να περάσει στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η μουσική όμως τον κέρδισε πολύ γρήγορα και παράτησε την σχολή του.

Αρχικά γνώρισε τον Παντελή Δεληγιαννίδη, κιθαρίστα και πρώην μέλος των Olympians και κυκλοφόρησαν έναν δίσκο το 1970 ως «Δάμων και Φιντίας», με κομμάτια «Ο κόσμος τους» και το «Ξέσπασμα».

Ένα χρόνο μετά μια ομάδα καλλιτεχνών (Socrates, Πουλικάκος, Γλέζου, Σαββόπουλος, οι Δάμων και Φιντίας και άλλοι), μαζεύονται στο ιστορικό «Κύτταρο» και δίνουν παραστάσεις. Στην συνέχεια συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, όπου συμμετέχει σε παραστάσεις του και σε κάποιες ηχ��γραφήσεις δίσκων του αλλά σύντομα λήγει και αυτή η συνεργασία.

Το 1979, συμμετείχε στην ταινία του Ανδρέα Θωμόπουλου «Ασυμβίβαστος», με το σάουντρακ «Να μ' αγαπάς», το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία.

Μία από τις σημαντικότερες και πιο ιστορικές μπάντες ήταν η «Σπυριδούλα». Την μπάντα αποτελούσαν οι αδερφοί Σπυρόπουλοι, Βασίλης και Νίκος, ο Τόλης Μαστρόκαλος, ο Ανδρέας Μουζακίτης και ο Παύλος. Ύστερα από πολλές ώρες στο studio, το 1978 κυκλοφόρησε ο δίσκος τους, «Φλου». Αναμφισβήτητα είναι ο σημαντικότερος δίσκος του χώρου μέχρι σήμερα.

Ένα χρόνο αργότερα δημιούργησε το συγκρότημα «Παύλος Σιδηρόπουλος και οι Απροσάρμοστοι» και κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Εν Λευκώ». Πρόκειται για έναν δίσκο που ο Σιδηρόπουλος αναφέρεται στην σχέση του με τα ναρκωτικά. Επίσης με το ίδιο συγκρότημα ηχογραφεί τον «Zorba the freak».

Το 1989, θα ηχογραφήσει για πρώτη φορά Live album, με τίτλο «Χωρίς Μακιγιάζ» και το 1990, ο Σιδηρόπουλος και οι Απροσάρμοστοι, θα αρχίσουν τις ηχογραφήσεις νέου δίσκου, με τίτλο, «Άντε και καλή τύχη μάγκες».

Στις 6 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους το αστέρι του Παύλου έσβησε. Βρέθηκε στο σπίτι του νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών…



Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top