Φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ

Στην Χαλκίδα τον Οκτώβριο

Οι 61 ταινίες ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής μικρού και μεγάλου μήκους θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2010, το οποίο διεξάγεται για τέταρτη φορά φέτος στη Χαλκίδα, από τις 5 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2010.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να συνεισφέρει στην προσπάθεια των ανεξάρτητων Ελλήνων δημιουργών ντοκιμαντέρ ενώ υποστηρίζει την ανεξάρτητη παραγωγή. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετέχουν νέοι δημιουργοί ντοκιμαντέρ αλλά και ήδη καταξιωμένοι, όπως οι Κλεώνη Φλέσσα, Τάκης Παπαγιαννίδης, Λουκία Ρικάκη, Οικονόμου Μαριάννα, Μαραγκός Θεόδωρος, Λεωνίδα Μαρία, Γιώργος Ζέρβας, Νίκος Αλευράς και άλλοι.

Στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις όπως το «Μονοπλάνο», μία ιδέα που απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να δημιουργήσουν σε ένα συνεχές πλάνο διάρκειας ενός λεπτού κάτι που θα μπορεί να σταθεί αυτόνομα σαν μια ολόκληρη ταινία.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί αφιερώματα στους Γιάννη Σμαραγδή και Τάσο Ψαρά με προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ τους, έκθεση αρχειακού υλικού για τον κινηματογράφο και το θέατρο, παρουσίαση βιβλίων και μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του Αντρέα Παγουλάτου, ποιητή, συγγραφέα και στενού συνεργάτη του Φεστιβάλ. Τέλος, σε συνεργασία με το θέατρο Χαλκίδας θα παρουσιαστούν στην παραλία θεατρικά δρώμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top