Απεβίωσε ο Άρθουρ Πεν

Ο σκηνοθέτης του «Μπόνι και Κλάιντ»

Απεβίωσε ο Άρθουρ Πεν

Ο διάσημος σκηνοθέτης Άρθουρ Πεν, μια από τις σημαντικότερες μορφές του αμερικανικού σινεμά, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Ο σκηνοθέτης, που έγινε διάσημος στο ευρύ κοινό με την ταινία «Μπόνι και Κλάιντ» γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1922 στη Φιλαδέλφεια από γονείς ρωσικής-εβραϊκής καταγωγής.

Το ενδιαφέρον του για το σινεμά και το θέατρο εκδηλώθηκε από μικρή ηλικία και ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Φλωρεντία και την Περούτζια, επέστρεψε στις ΗΠΑ το 1948, όπου και παρακολούθησε μαθήματα στο φημισμένο Actor's Studio της Νέας Υόρκης.

Στα πρώτα του βήματα, έκανε τηλεοπτική καριέρα ξεκινώντας από το 1957 που σκηνοθέτησε το τηλεοπτικό έργο The Miracle Worker, δύο χρόνια αργότερα το μετέφερε στο θεατρικό σανίδι και το 1962 κατέκτησε με αυτό και τη μεγάλη οθόνη κερδίζοντας πλήθος βραβείων -ανάμεσά τους και ένα βραβείο Τόνι.

Σημείο αναφοράς για την καριέρα του υπήρξε και η σκηνοθεσία της ταινίας «Ο αριστερόχειρας» με τον Πολ Νιούμαν το 1958, που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Ο δραπέτης των επτά πολιτειών».

H μία επιτυχία έφερε την άλλη. Ο Πεν, σκηνοθέτησε και πλήθος θεατρικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Αποκορύφωμα της καριέρας του θεωρείται ωστόσο η ταινία «Μπόνι και Κλάιντ», μια ταινία - σχολή για το αμερικανικό σινεμά που επηρέασε πλήθος μεταγενέστερων ταινιών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top