Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη

Εικαστική έκθεση

Εκατό και μία απόπειρες εικαστικής «αφήγησης» συνθέτουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» η οποία θα φιλοξενηθεί στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων, από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά έργα ζωγραφι��ής, γλυπτικής, κατασκευές, φωτογραφία, video και αγιογραφία Ελλήνων εικαστικών, οι οποίοι δημιούργησαν αντλώντας έμπνευση από τους μύθους, τους θρύλους, τις εικόνες, τα χρώματα, τις μυρωδιές και τα σύμβολα της Κωνσταντινούπολης. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή νεότερων καλλιτεχνών, με έργα περισσότερο νοηματικά και αφαιρετικά, που έχουν ως πηγή έμπνευσης τα αρχετυπικά ψήγματα του πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης.

Αφορμή για τη δημιουργία της έκθεσης στάθηκε η παραγωγή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ιχνηλατώντας την Πόλη» το οποίο θα προβάλλεται καθημερινά τις απογευματινές ώρες, στην αίθουσα Άγγελος Σικελιανός. H έκθεση και το ντοκιμαντέρ έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της Unesco.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top