Γραμματόσημα αξίας… 430.000 ευρώ

«Χρυσή» πουλήθηκε η εικόνα της Όντρει Χέπμπορν

«Χρυσό» πουλήθηκε ένα φύλλο με δέκα γραμματόσημα, στα οποία απεικονίζεται η Όντρεϊ Χέπμπορν. Για την ακρίβεια, τα γραμματόσημα «έπιασαν» σε δημοπρασία στο Λονδίνο, το ποσό των 430.000 ευρώ.


Η ιστορία ξεκίνησε όταν το 2001 τα Γερμανικά Ταχυδρομεία τύπωσαν 10 εκατομμύρια γραμματόσημα με το πρόσωπο της Χέπμπορν στο ρόλο της Χόλι Γκολάιτλι. Μάλιστα, η Χέπμπορν εμφανίζεται να καπνίζει μια μακριά μαύρη πίπα στη φωτογραφία. Ωστόσο, ο γιός της Σον Φέρερ, αρνήθηκε να κατοχυρώσει τα δικαιώματα και υποστήριξε ότι η φωτογραφία είχε παραποιηθεί αφού στην αυθεντική φωτογραφία η ηθοποιός δεν κάπνιζε αλλά κρατούσε με τα χείλη της ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.


Ο Φέρερ, πρότεινε να τυπωθεί αυθεντική φωτογραφία ή κάποια άλλη της ηθοποιού. Ωστόσο, η γερμανική υπηρεσία δρώντας βιαστικά, αντικατέστησε τη φωτογραφία της με ένα σέλιλοϊντ, και έδωσε εντολή να καταστραφούν όλα τα γραμματόσημα της Χέπμπορν. Από τα 10 εκτομμύρια «σώθηκαν» μόνο 10 τα οποία και δημοπρατήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του γιου της Χέπμπορν. Τα έσοδα, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top