Επιμένουν... αρχαιοελληνικά οι Αυστραλοί!

Μάθημα αρχαίων και νέων ελληνικών για τους μαθητές!

Μπορεί οι Έλληνες μαθητές να γκρινιάζουν που αναγκάζονται να μάθουν τη γλώσσα των προγόνων μας, τα αρχαία ελληνικά, ωστόσο στην μακρινή Αυστραλία κάποιο μαθητές όχι μόνο χαίρονται αλλά έχουν και εξαιρετικές επιδόσεις!


Στις απολυτήριες εξετάσεις των σχολείων της Νέα Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας (κάτι σαν τις δικές μας πανελλήνιες δηλαδή) περιλαμβάνονται και τα μαθήματα των αρχαίων αλλά και των νέων ελληνικών!


Όσον αφορά, δε, το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, οι μαθητές ασχολούνται με την Ομηρική Οδύσσεια, τους Βατράχους του Αριστοφάνη και το δεύτερο βιβλίο της Ιστορίας του Ηροδότου.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Αρχαίων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ Alastair Blanchard, η μελέτη των κλασικών γλωσσών παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα της γνωριμίας των θεμελίων του δυτικού πολιτισμού. "Το επίπεδο σπουδών των αρχαίων ελληνικών είναι από τα καλύτερα", επισημαίνει ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι "κάθε χρόνο μαθητές γίνονται δεκτοί στα τμήματα κλασικών σπουδών της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top