Πίνακες του Λουκά Βενετούλια στη Θεσσαλονίκη

Στη Δημοτική Πινακοθήκη

Αναδρομική έκθεση με 120 πίνακες του Λουκά Βενετούλια φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου.

Μολύβια, κάρβουνα, ακρυλικά και λάδια δημιουργούν ένα εικαστικό πανόραμα, από το 1952, όταν φοιτητής της Ιατρικής Σχολής ακόμα ο Λουκάς Βενετούλιας έκανε τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική, μέχρι το 1984, οπότε έφυγε από τη ζωή, ενώ η έκθεση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση του ζωγράφου.

Ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να δει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά θέματα του Βενετούλια: τις αγωνίες του κατά τα χρόνια της δικτατορίας και βιομηχανικά τοπία, με «πρωταγωνίστρια» την ίδια τη Θε��σαλονίκη και, κυρίως, τον Βαρδάρη.

«Τα έργα του ήταν ο καθρέφτης της ψυχής, της ψυχοσύνθεσης, της ψυχολογίας και του χαρακτήρα του», είπε η σύζυγος του εκλιπόντος ζωγράφου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του δημιουργού, που με την τέχνη του σχολίασε τις δεκαετίες ‘60, ‘70 και ‘80.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top