«Επιστρέφουν» οι σκαλωσιές στον Παρθενώνα

Πρόγραμμα συντήρησης της δυτικής πλευράς

Θα «επιστρέψουν» στον Παρθενώνα οι σκαλωσιές και οι γερανοί, καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τα έργα αναστήλωσης και συντήρησης της δυτικής πλευράς του, αυτής δηλαδή που αντικρίζουμε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


Το έργο περιλαμβάνει οχτώ προγράμματα, αλλά άμεσης προτεραιότητας είναι οι επεμβάσεις στις δυο γωνίες (ΒΔ και ΝΔ) απ΄όπου και θα απομακρυνθούν οι μετόπες.


Οι αρχαιολόγοι χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη πλευρά ως την «καλύτερα διατηρημένη του μνημείου», ωστόσο όμως έχει εκτεταμένες φθορές που θα πρέπει να επισκευαστούν.


Κατά τη διάρκεια των «επεμβάσεων» θα καθαιρεθούν οι έξι αυθεντικές μετόπες του Παρθενώνα και θα αντικατασταθούν με αντίγραφα.


Οι εργασίες συντήρησης θα διαρκέσουν για τρία χρόνια, ενώ όπως δήλωσε η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως: «δεν πρόκειται να αποκαταστήσουμε όλες τις φθορές που έχει υποστεί αυτή η πλευρά του ναού, γιατί τότε οι επεμβάσεις θα ήταν πολύ μεγάλες και θα αντέστρεφαν την αυθεντικότητα του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top