Συρτάκι θα χορέψουν οι Ρώσοι χορευτές

Στο Μέγαρο Μουσικής

Συρτάκι θα χορέψουν οι Ρώσοι χορευτές

Λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και μεγάλος θαυμαστής του Μίκη Θεοδωράκη, δηλώνει ο Βλαντίμιρ Ζαχάροφ καλλιτεχνικός διευθυντής του χοροθεάτρου Γκζελ.

Δημιούργησε λοιπόν μια ειδική χορογραφία πάνω στο συρτάκι από την ταινία «Ζορμπάς», την οποία θα παρουσιάσει στις παραστάσεις του χοροθεάτρου στην Αθήνα, το Σάββατο και την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το χορευτικό υπερθέαμα ονομάζεται «Αιώνια Ρωσία» και οι δύο παραστάσεις είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Ολόκληρη η πλούσια, ζωντανή και γεμάτη χρώματα παράδοση της Ρωσίας συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το εκρηκτικό θέαμα, στο οποίο περισσότεροι από 40 χορευτές με περίπου 1.000 πλούσια αυθεντικά κοστούμια, θα ζωντανέψουν σπάνιους θησαυρούς της πλούσιας ρωσικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης.

Με ιλιγγιώδη ακρίβεια οι χορευτές στροβιλίζονται στους ήχους των παραδοσιακών ρωσικών τραγουδιών. Τα άλματά τους είναι γεμάτα χάρη και πρωτοτυπία, ενώ κυριολεκτικά πετούν επάνω στη σκηνή με θεαματική ταχύτητα. Διαφορετικά συναισθήματα εκφράζονται στα πρόσωπά τους σε κάθε φιγούρα.

Η μουσική Ελλήνων συνθετών αποτελεί συχνά έμπνευση για τις χορογραφίες του Βλαντίμιρ Ζαχάροφ. Το χοροθέατρο «Γκζελ» έρχεται στη χώρα μας μετά την τουρνέ τους στο Παρίσι, τον περασμένο Μάιο, όπου «ξεσήκωσαν» το γαλλικό κοινό για σχεδόν μία ολόκληρη εβδομάδα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top