«Flamenco Alchemy»

Στο Μέγαρο Μουσικής

«Flamenco Alchemy»

Ο Χοακίν Γκρίλο θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση, το έργο του Έλληνα συνθέτη Χρίστου Τζιφάκι, «Flamenco Alchemy», σε ενορχήστρωση του Μιχάλη Τραυλού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 17 Οκτωβρίου.

O κορυφαίος Ισπανός χορευτής του Φλαμένκο, γνωστός στο Ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του στο Ηρώδειο και τον Λυκαβηττό με τον Πάκο Ντε Λουθία, χορογραφεί για πρώτη φορά μουσική μη Ισπανού καλλιτέχνη, με το έργο του κιθαρίστα Χρίστου Τζιφακι.

Για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης του Πάκο Ντε Λουθία και θεωρείται ένας γνήσιος καλλιτέχνης που προσδίδει στην τέχνη του Φλαμένκο το πνεύμα του, το Duende, για το οποίο μιλούσε ο Λόρκα.

Ξεκίνησε τον χορό με ��ους Φερνάντο Μπελμόντε και Πάκο Ντελ Ρίο και σύντομα έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο Albarizuela. Έχει εμφανιστεί στην Γαλλία, την Αγγλία, την Ελβετία, το Μαρόκο, το Ισραήλ και την Ιαπωνία. Το 1989 κέρδισε το πρώτο βραβείο του εθνικού διαγωνισμού χορού της Ισπανίας στην Κόρδοβα και έχει συνεργαστεί με τους πέντε κορυφαίους χορευτές της Ισπανίας, Χοακίν Κορτέζ, Αντόνιο Κανάλες, Κριστομπάλ Ρέγιες, Χοακίν Ρουίζ, και Άντριαν Γκαλία στο έργο Zambra. Το 2004 ανέλαβε χορογράφος του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας και το 2006 η παράσταση του a Solas, ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη παράσταση Φλαμένκο της χρονιάς.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top