Ελληνοκινεζική συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα

Να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενωνα

Tη στήριξή του στο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, εξέφρασε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο.

Μάλιστα, πληροφόρησε τον κ. Παπανδρέου σχετικά με την καταστροφή των παλαιών θ��ρινών ανακτόρων έξω από το Πεκίνο, από τα βρετανικά στρατεύματα, που διέταξε το 1860 ο υιός του λόρδου Έλγιν, Τζέιμς Μπρους, και τη λεηλασία σημαντικών τοιχογραφιών και άλλων θησαυρών.

Ο Πρωθυπουργός παράλληλα αποδέχθηκε την πρόταση του Κινέζου ομολόγου του για συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα που αφορούν την επιστροφή των κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών, στον τόπο καταγωγής τους.

Ο κ. Γουέν Τζιαμπάο συμφώνησε με τον κ. Γ. Παπανδρέου ώστε η Ελληνο -κινεζική συνεργασία να επεκταθεί προσεχώς και σε συνεργασίες στον τομέα του Πολιτισμού.

Στο άμεσο μέλλον, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του και θα συζητήσουν κοινές πολιτιστικές δράσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top