Παρουσίαση του βιβλίου: «Ιμαρέτ στη σκιά του ρολογιού»

Από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα

Παρουσίαση του βιβλίου: «Ιμαρέτ στη σκιά του ρολογιού»

Το βιβλίο «Ιμαρετ: Στη σκιά του Ρολογιού» του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας.


Έχοντας κερδίσει το Βραβείο Αναγνωστών 2009 του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, αποτελεί ένα από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα των τελευταίων χρόνων. Με μια ατμοσφαιρική και επική διάθεση, πραγματεύεται τον έρωτα, τη χαρά και τη λύπη.


Η ιστορία του βιβλίου ξεκινά κάπου στο 1854 επί Τουρκοκρατίας. Δυο αγόρια ένας Έλληνας και ένας Τούρκος, γεννιούνται την ίδια νύχτα και η μοίρα τους κάνει ομογάλακτους. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή τους με φόντο την άγνωστη στους πολλούς, ιστορία της περιοχής. Μια ολόκληρη εποχή αναπαριστάνεται με μοναδικό τρόπο χωρίς προκατάληψη, παράλληλα με την περιπέτεια, την δράση, τον έρωτα, και τις κωμικές ή τραγικές καταστάσεις.


Μέσα από τις πολλές αναγνώσεις που προσφέρει το βιβλίο, μεταφέρονται μηνύματα όπως αυτό της ανθρωπιάς, και της συνύπαρξης των ανθρώπων στα πλαίσια των πολυπολιτισμικών κοινωνιών.


Η παρουσίαση του βιβλίου οργανώνεται από το Σύλλογο Φιλιππιαδωτών Αττικής, το Σύλλογο Γυναικών Φιλιππιάδος, και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.Για το βιβλίο, θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Κολοβάτσιος και ο συγγραφέας, Γιάννης Καλπούζος. Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει δεξίωση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top