To Δενδρόπαιδο στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Ένα έργο που μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος

Δενδρόπαιδο

Με ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για παιδιά και νέους θα υποδεχθεί τη θεατρική περίοδο 2023-2024 η Παιδική-Εφηβική σκηνή του ιστορικού θεάτρου Τζένη Καρέζη.

Ο «Προμηθέας Εσταυρωμένος» στο Θέατρο Αλκμήνη

Το Δεντρόπαιδο της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, την αξία της φιλίας, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, την πίστη στις αξίες και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων.

Όταν ο Έιβερι, ένα δεκάχρονο αγόρι, ανακαλύπτει την πρόθεση του πατέρα του να κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή, αποφασίζει ως ένδειξη διαμαρτυρίας να ζήσει πάνω στο δέντρο μέχρι ο πατέρας του να αλλάξει γνώμη. Πείθει την καλύτερή του φίλη Σαμ να τον συντροφεύσει στον αγώνα του, κι έτσι τα δυο παιδιά χτίζουν ένα οχυρό στο δέντρο και ξεκινούν την διαμαρτυρία τους. Ο Έιβερι αρνείται όλα τα υλικά αγαθά που βλάπτουν το περιβάλλον και εφευρίσκει τον φανταστικό υπέρ-ήρωα «Enviroman», προσπαθώντας να αποδείξει σε όλους τα κακά της κατασπατάλησης των φυσικών πόρων, του υπερκαταναλωτισμού και της αδιαφορίας για το περιβάλλον. Άραγε στο τέλος, η επιμονή του και η καθαρότητα της πρόθεσής του, θα πείσουν τον πατέρα του να μην κόψει το δέντρο;

Η Μισέλ Ριμλ γράφει για την θεατρική παράσταση που θα παρουσιάζεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη από τον ερχόμενο Οκτώβριο:

«Στο επίκεντρο αυτού του έργου βρίσκεται το ερώτημα: Μπορεί ένα δεκάχρονο παιδί να κάνει τη διαφορά; Στο έργο, ο Έιβερι μαθαίνει πως το να παίρνει θέση και να αγωνίζεται για την προστασία του πλανήτη, ξεκινά πραγματικά από τη δική του αυλή. Βλέποντας το έργο να ταξιδεύει στην Ελλάδα, μου υπενθύμισε ότι ο πλανήτης μας είναι πραγματικά η αυλή που όλοι μοιραζόμαστε».

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Michele Riml

Μετάφραση: Μιχάλης Σιώνας

Σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια, Μιχάλης Σιώνας

Σκηνικά - Κοστούμια: Κέννυ Μακλέλαν

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Ηλέκτρα Καζάκου

Αργύρης Λάμπρου

Θανάσης Λανάρης

Αναστασία Μοναστηρίδου

Καλύδημη Μούρτζη

Χρήστος Παπαδόπουλος

Πληροφορίες

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»: Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα, τηλ.: 2103636144, 2103644921

Έναρξη: αρχές Οκτωβρίου

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Σάββατα στις 14:00 μ.μ.

Κυριακές στις 12:00 μ.μ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top