Νέες εκδόσεις που θα διαβάσουν τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι

10 βιβλία για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών

βιβλία που αξίζει να διαβάσεις

Το star.gr κι η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν κλασικά και σύγχρονα βιβλία από τη νέα εκδοτική κίνηση που ξεχωρίζουν.

Ελένη Γκίκα: «Υπάρχει έγκλημα και τιμωρία για όλους»

Βιβλία για την ελληνική μυθολογία ,την απώλεια ,τις αντοχές που κρύβουν οι άνθρωποι μέσα τους και την ενσυναίσθηση, να μπορείς δηλαδή να δεις τα πράγματα από τη σκοπιά του άλλου. Και μια ιστορία έκπληξη για το Ολοκαύτωμα.

15 βιβλία Ελλήνων λογοτεχνών που θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Αναγνώσματα κατά της βίας που θα κεντρίσουν τη φαντασία των παιδιών μέσα από εξαιρετική γραφή και εικονογράφηση.

«Το βότσαλο-Μια ιστορία για το Ολοκαύτωµα» του Μάριους Μαρτσινκεβίτσιους

Αυτή η ιστορία συνέβη στο Βίλνιους.Ή µήπως στη Βαρσοβία; Ή ίσως στο Βερολίνο, στη Ρώµη, στο Παρίσι, στη Θεσσαλονίκη;

Στον Β΄ Παγκόσµιο Πόλεµο αυτή η ιστορία θα µπορούσε να συµβεί οπουδήποτε στην Ευρώπη. Είναι µια ιστορία για ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, για ένα ζεστό καλοκαίρι, ένα λαχταριστό κουλούρι κι ένα θυµωµένο κοράκι. Μια ιστορία για την αληθινή φιλία, τον φόβο και την ελπίδα. Και για τη µνήµη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Το δώρο του παππού» της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Η Κάρµεν δεν γράφει καλά στο διαγώνισµα της ιστορίας και είναι πολύ στενoχωρηµένη. Ο παππούς της, φύλακας µουσείου και εφευρέτης από χόµπι, τη ρωτάει τι δώρο θα ήθελε να της κάνει για τα γενέθλιά της. Η Κάρµεν τού ζητάει µια χρονοµηχανή για να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να διορθώσει τον κακό βαθµό που πήρε. Τότε ο παππούς της στρώνεται στη δουλειά και το ταξίδι πίσω στον χρόνο ξεκινά. Μόνο που δεν είναι όπως ακριβώς το είχε φανταστεί η Κάρµεν… Η χρονοµηχανή τούς ταξιδεύει πολύ πιο πίσω από την ηµέρα του διαγωνίσµατος, στους αρχαίους χρόνους, όπου θα γνωρίσουν από κοντά κάποια από τα πιο σηµαντικά επιτεύγµατα του ανθρώπινου πολιτισµού. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Ο μπαμπάς σκίουρος πέφτει απ' το δέντρο» του Άξελ Σέφλερ

Μια δυνατή καταιγίδα παρασέρνει τον μπαμπά σκίουρο από τη φωλιά του και τον πετάει σ’ ένα πάρκο. Εκεί τον βρίσκουν εξαντλημένο δυο αδερφάκια και αποφασίζουν να τον πάρουν στο σπίτι τους και να τον φροντίσουν.

Θα μπορέσει άραγε ο σκίουρος, με όλες αυτές τις περιποιήσεις, να γίνει ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο και να ξεχάσει την προηγούμενη ζωή του; Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Πού πάνε οι γιαγιάδες όταν φεύγουν;» της Ελένης Βλάχου

Πού πάνε τα πράγµατά µας όταν τα χάνουµε; Πού πάνε οι αναµνήσεις µας όταν ξεχνάµε; Οι γιαγιάδες µας πού πάνε όταν φεύγουν;
Αλήθεια πού; Όχι µακριά. Κάπου εδώ, κάπου εδώ γύρω, κάπου κοντά! Το µόνο που χρειάζεσαι για να τις βρεις είναι ένα κοµµάτι κέικ, ανοιχτή καρδιά και µάτια ορθάνοιχτα. Κι αν τύχει να είσαι και λίγο µυστικός πράκτορας, ακόµα καλύτερα!
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Τα καινούργια παπούτσια της Ιόλης» της Στέλλας Ανδρικοπούλου

Η Ιόλη φοράει χαρούµενη τα καινούργια της παπούτσια. Όταν όµως βλέπει τη φίλη της τη Ραλλού λυπηµένη, αποφασίζει ν’ ανταλλάξει το ένα της παπούτσι µε το αντίστοιχο της φίλης της, παρόλο που είναι παλιό.
Στην αρχή το θέαµα είναι παράξενο. Όλοι τις κοιτάζουν περίεργα, ψιθυρίζουν και χασκογελάνε. Όµως σύντοµα τα δυο κορίτσια θα εµπνεύσουν µε το παράδειγµά τους µικρούς και µεγάλους.
Μια ιστορία για το πόσο σπουδαίο είναι να µοιράζεσαι κάτι, αλλά και πόσο σηµαντικό να προσπαθείς να δεις τα πράγµατα από τη σκοπιά του άλλου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Το καλοκαίρι είναι για τα ξαδέρφια» της Ρατζανί ΛαΡόκα

Ο Ραβί δεν βλέπει την ώρα ν’ αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές µε την οικογένειά του, και ειδικά µε τα ξαδέρφια.
Αµµουδιά, βόλτες, παιχνίδι, κολύµπι και –φυσικά– παγωτά!

Τι κι αν ο Ντρουβ, ο µεγάλος ξάδερφος, φέτος έχει ψηλώσει κι έχει πιο χοντρή φωνή; Όλοι θα περάσουν φανταστικά – ειδικά
µε την έκπληξη που τους ετοιµάζει ο Ραβί όταν αναλαµβάνει να φτιάξει το γλυκό! Μια δροσερή και διασκεδαστική καλοκαιρινή ιστορία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Ο σύμβουλος του βασιλιά» του Μάκη Τσίτα

Μια φορά κι έναν καιρό εμφανίστηκε ένας άνθρωπος που είχε την ικανότητα να δίνει τη σωστή απάντηση για οποιοδήποτε θέμα. Γι’ αυτό και ο βασιλιάς της χώρας τον ονόμασε Σοφό, τον έκανε επίσημο σύμβουλό του και τον πήρε μαζί του στο παλάτι. Και στην αρχή όλα κυλούσαν ωραία και καλά κι ήταν όλοι χαρούμενοι. Λίγο καιρό όμως μετά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν, ο σύμβουλος έκανε το ένα µμεγάλο λάθος μετά το άλλο... Μα τι συνέβαινε στ’ αλήθεια; Κυκλοφορεί στη σειρά «Μικρές Καληνύχτες» των εκδόσεων Μεταίχμιο.

«Η Οδύσσεια με αναδιπλούμενες εικόνες»

Οι αναγνώστες ακολουθούν τον πολυμήχανο βασιλιά Οδυσσέα  κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στην Ιθάκη ύστερα από τον Τρωικό Πόλεμο και βλέπουν τις περιπέτειές του να «ζωντανεύουν». Τα παδιά θα γνωρίσουν μέσα από αναδιπλούμενες εικόνες το σπουδαίο επικό ποίημα του μεγαλύτερου ποιητή. Θα γνωρίσουν τον περίφημο Κύκλωπα, τις Σειρήνες ,τη Σκύλα και τη Χάρυβδη και θα μάθουν πώς ο Οδυσσέας νίκησε τους μνηστήρες και γύρισε στην Πηνελόπη και τον γιο του. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
«Κολυμπώντας πέρα από τα όρια» του Σπύρου Χρυσικόπουλου.

Ο Σπύρος είναι ένας κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων και κάθε εγχείρημά του φαντάζει ακατόρθωτο. Η προσήλωση στους στόχους του, οι απαιτητικές και ταυτόχρονα πολύωρες προπονήσεις αλλά και η δύναμη του μυαλού είναι τα εφόδια που τον βοηθούν να πραγματοποιεί τα όνειρά του. Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και κάποιες φορές έρχεται αντιμέτωπος με απροσπέλαστες δυσκολίες…
Η ιστορία του, όμως, μας δείχνει ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε και ότι κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς! Στο τέλος, η ανταμοιβή της επιτυχίας είναι μοναδική.

Μια αληθινή ιστορία που μας κάνει να αναθεωρήσουμε σχετικά με τα ανθρώπινα όρια. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 «Ιστορίες για γενναία κορίτσια από την ελληνική μυθολογία»

Αυτή η συλλογή είναι ένας ύμνος σε δέκα ηρωίδες της ελληνικής μυθολογίας, από τη μάγισσα Κίρκη ως την ελαφροπόδαρη Αταλάντη∙ από τη σοφή Αθηνά ως τη θαρραλέα και ατρόμητη Ψυχή. Οι ιστορίες τους, γεμάτες δράση και τόλμη, όμορφη εικονογράφηση και γλαφυρή απόδοση, ζωντανεύουν αυτές τις γενναίες και απίθανες ηρωίδες και τις συστήνουν στους μικρούς αναγνώστες με μια σύγχρονη ματιά. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top